Swebbtv huvudsponsor
Svenska Bok- & Mediemässan 2021

Svenska Bok- & Mediemässan 2021

För yttrandefriheten

Mässan genomfördes den 30 oktober 2021 i Stockholm var en stor succé med över 500 fysiska besökare, 30 utställare, 17 paneler och flera tal. Mässans genomfördes med yttrandefriheten i fokus.

Programpunkter scen 1

REPRESSIV TOLERANS

Internet är världshistoriens största arena för utbyte av information och åsikter mellan människor och de stora nät-jättarnas roll i världspolitiken är allt mer aktuell. Panelen presenterar ledande opinionsbildare som ger sin syn på frågor kring sociala medier, betalningslösningar, internetleverantörer och de senaste årens utveckling online.

 • Panel 1 – Yttrandefrihet & nyhetsmedia
  Ingrid Carlqvist, Jesper Johansson, Johan Widén, Robert Rosenqvist.
  – Se filmen här –
 • Panel 2 – Yttrandefrihet & internet
  Maria Celander, Mikael Willgert, Erik Almqvist, Vávra Suk.
  – Se filmen här –

ENAD FRONT!

Skiftningarna i det politiska landskapet har skett både snabbt och relativt obemärkt på samma gång. Partipolitikerna verkar vara överens om allt väsentligt. Panelen Enad Front! vill ge inspiration och nya perspektiv kring den klassiska höger – vänster polariteten och framtidens möjligheter till gynnsamma samarbeten.

 • Panel 1 – Yttrandefrihet & politiken
  Andreas Feymark, Robert Mathiasson, Mads Palsvik.
  – Se filmen här –
 • Panel 2 – Yttrandefrihet & polisen
  Lennart Matikainen, Conny Andersson, Marianne Liljeholt, Peter Grannars.
  – Se filmen här –

CANCEL CULTURE

Mässans kulturpanel tar avstamp i en av vår tids stora utmaningar: det globala etablissemangets kulturella hegemoni. Panelen innefattar samtal som belyser konstens och författarskapets effekter på samhällets åsikter, förklaringsmodeller, uppfattningar, värderingar och normer. Panelerna utgår från perspektivet som belyser situationen för förföljda konstnärer och författare.

 • Panel 1 – Konstnärlig frihet
  Marcus Andersson, Dan Park, Viktor Eriksson, Dogge Doggelito.
  – Se filmen här –
 • Panel 2 – Yttrandefrihet & författarskapet
  Magnus Stenlund, Katerina Janouch, Arne Weinz, Ingemar Ljungqvist.
  – Se filmen här –

SKÖNA NYA VÄRLD

Här får besökaren ta del av samtal utifrån forskning och aktuella faktaböcker inom livsmedel, hälsa, livsstil, klimat och miljö samt kroppsligt och själsligt välmående. Här öppnar vi upp för diskussion kring hur människan påverkas av luftföroreningar, strålning, processad och genmanipulerad mat och annan giftspridning. Ambitionen är att väcka möjligheternas gnista hos besökarna – kanske är dagens problembild också morgondagens jobbtillfällen?

Prisceremoni

Under Svenska Bok- & Mediemässan delades Svenska Författarpriset och Svenska Journalistpriset ut. Priserna har instiftas på förekommen anledning: för att motverka de belöningar och utmärkelser som idag fungerar som ideologiskt selektiva mekanismer för samhällspåverkan. Det är hög tid att verkligen belöna de som modigt kämpar för sanning och rättvisa.

Svenska författarpriset

Nominerade: Anna-Karin Wyndhamn, Mattias Elb, Katerina Janouch, Lars Bern, Ramona Fransson, Lennart Matikainen, Rasmus Dahlstedt, Jan Tullberg.
Vinnare: Katerina Janouch.

Svenska Journalistpriset

Nominerade: Alice Teodurescu Måwe, Christian Peterson, Joakim Lamotte, Per Shapiro, Maria Celander & Ingrid Carlqvist, Jens Ganman, Julia Ceasar, Sofie Löwenmark, Vávra Suk.
Vinnare: Julia Caesar .

Programpunkter scen 2

UTSATTHETEN

Yttrandefrihetsfrågan har blivit en plattform som förenar människor från alla bakgrunder i viktiga samtal kring individens rätt att uttrycka sin egen åsikt. Här finns plats för personliga berättelser om samhällets utsatta som rymmer alltifrån allvar och oro till glädje och hopp.

VÄRDELÖS VÄRDEGRUND

Värdelös Värdegrund är ett initiativ för analys och lösningsorienterade diskussioner kring den moderna värdegrundens konsekvenser på mänsklig prestation, innovation och ekonomi. Ambitionen är att nå kvalificerade slutsatser om framtidens förhållningssätt genom en omfångsrik analys av dagens världssituation.

 • Panel 1 – Yttrandefrihet & idrott
  Jonas Nilsson, Alexander Söderberg, Pierre Tinderfjäll, Lennart Matikainen.
  – Se filmen här –
 • Panel 2 – Yttrandefrihet & arbetsmarknad
  Arne Weinz, Carl Lundström, Jan Berger, Per-Olof Eriksson.
  – Se filmen här –

VIRAL MEDIA

Inom samhällsdebattens mest heta fråga står inte medicinska faktorer i fokus, utan större värden om ’nödvändiga’ eller ’drakoniska’ åtgärder och de mäktiga företagens avsikter. Panelsamtalen vill belysa frågor om massmedial rapportering kring COVID-19 och lyfta ämnen som frihet, makt, manipulation och sanning.

 • Panel 1 – Yttrandefrihet & COVID-19
  Jesper Johansson, Magnus Stenlund, Filip Sjöström, Hanna Åsberg.
  – Se filmen här –
 • Panel 2 – Yttrandefrihet & massvaccination
  Björn Hammarskjöld, Hanna Åsberg, Glenn Dormer, Torbjörn Sassersson, Aga Wilson.
  – Se filmen här –

PÅ DJUPET

I panelen På Djupet samlas flera sakkunniga profiler som har förmåga att belysa några av de mest smärtsamma händelserna i Sveriges moderna historia. Panelen gör skäl för sitt namn i med avsikten att gå på djupet av Estonia-sänkningen. På ytan kan fallet verka enkelt, men därunder döljer sig en värld av vapensmuggling kopplat till det internationella militärindustriella komplexet, sanktionerat av korrupta myndigheter i flera länder. Varmt välkommen att lyssna som utgångspunkt för din egen uppfattning.

 • Panel – Yttrandefrihet & Estonia
  Jüri Lina, Stefan Torssell, Håkan Bergmark, Lennart Fröderberg.
  – Se filmen här –

POLITISERAD VETENSKAP

Den vetenskapliga panelen är en satsning för att ge effektiva slutledningar för den nyfikna allmänheten och särskilt alla som arbetar inom forskningsrelaterade branscher. I fokus står frågeställningar kring objektivitet och ideologisk vinkling kring vetenskap med utgångspunkt i forskningens ställning gentemot de globala mediekoncernernas värdegrund.

 • Panel 1 – Yttrandefrihet & demografi
  Katerina Janouch, Ulrika Stigsson, Jan Tullberg, David Bergqvist, Petrit Latifi.
  – Se filmen här –
 • Panel 2 – Yttrandefrihet & forskning
  Karl Olov Arnstberg, Björn Hammarskjöld, Olle Johansson, Bertil Lindqvist.
  – Se filmen här –

Blågula Korset prisutdelning

Kenny Friberg tilldelades 10 000 kronor som en gåva från Blågula Korset.

Tal och musik

Musik

 • Magnus Rosén – basist i Hammerfall
 • Malin Dillner – artist

Tal

Tal som framfördes på plats:

Tal som framfördes digitalt:

 • Karl Hedin tal kan du se här.
 • Jeff Ahl tal kan du se här.
 • Hans Jensevik tal kan du se här.
 • Göran Adamson tal kan du se här.
 • Bert Karlsson tal kan du se här.
 • Ole Dammegård tal kan du se här.
The Entrébiljett ticket sales has ended!

Datum

okt 30 2021
Expired!

Tid

11:00 - 17:00

Kostnad

495,00 SEK

Offentliggjorda medverkande:

 • Aga Wilson
  Aga Wilson
  Adj. Professor

  Aga Wilson är frilansjournalist på NewsVoice och har en bakgrund som statsvetare och humanitär konsult, människorättsaktivist och social entreprenör. Wilson har yrkeserfarenhet som Adjungerad Professor vid St. John’s University som utbildare i media, kommunikation och internationella relationer samt har arbetat som global konsult för mänskliga rättigheter, politisk rådgivning samt har varit internationell utbildare för FN i New York och ett flertal ideella humanitära projekt.

 • Alexander Johansson
  Alexander Johansson
  Programledare

  Alexander Johansson har en bakgrund som konsult inom diverse organisationer och ett mångårigt engagemang i olika aktuella samhällsfrågor. På Svenska Bok- & Mediemässan har han uppdrag som skribent och programledare.

 • Andreas Feymark
  Andreas Feymark
  Tekn. Dr & politiker

  Andreas Feymark är i grunden civilingenjör inom kemiteknik och teknologie doktor vid Chalmers Tekniska Högskola. Feymark gick med i Sverigedemokraterna år 2010 och har sedan dess bl a suttit i partistyrelsen och varit distriktsordförande för SD i Halland. Ideologiskt är Feymark nationalist och valde år 2018 att lämna SD för att istället ansluta sig till AFS där han nu är verksam.

 • Arne Weinz
  Arne Weinz
  Civ.ing & företagare

  Arne Weinz grundade företagen Datasvar och GoExcellent. Han har bakom sig över 30 år som VD för verksamheter med över 2 000 anställda i 6 länder. Weinz politiska gärning började 2019 med utgivningen av boken Perfekt Storm – den första i bokserien Europasviten.

 • Björn Hammarskjöld
  Björn Hammarskjöld
  Ass. Professor

  Björn Hammarskjöld är f d överläkare i pediatrik och filosofie licentiat i biokemi samt assisterande professor i pediatrik vid Strömstad Akademi. Hammarskjöld har mellan 1997 och 2018 publicerat många artiklar på PubMed – en sökbar databas med miljontals medicinrelaterade referenser. Idag är hans huvudsakliga informationskanal bloggen https://kostkunskap.blogg.se/, där han bl a kritiserar medicinska myter.

 • Carl Lundström
  Carl Lundström
  IT-företagare

  Carl Lundström är företagare, samhällsdebattör samt kanske mest känd som filantrop. Han är ursprungligen arvtagare till Wasaknäcke och OLW och har efter försäljningen av dessa bolag grundat, finansierat och utvecklat flera olika företag, huvudsakligen inom IT-branschen. Lundström har under flera årtionden haft ett politiskt engagemang som bl a debattör och finansiär av många organisationer utanför den riksdagspolitiska sfären.

 • Christian Peterson
  Christian Peterson
  Journalist

  Christian Peterson är i grunden politiskt engagerad i Moderata Ungdomsförbundet, vilket han kom att lämna för Alternativ för Sverige. Som politisk aktivist har han arbetat med konfrontativa persongranskningar och blev därigenom uppmärksammad av Exakt24 där han idag arbetar som grävande journalist.

 • Conny Andersson
  Conny Andersson
  Utbildare och f.d. polis

  Conny arbetade han som polis i 20 år på Stockholms gator och förorter med stora utmaningar i kampen mot orättvisor, organiserad brottslighet och korruption. Han var lärare i vapentaktik och taktisk spårning vid Polishögskolan men valde efter flera år av hot, våld och justitiemord att lämna Polisen. Conny är idag verksam som opinionsbildare och arbetar med Tracker School Sweden. Han är även författare till boken ”En svensk indian”.

 • Dan Park
  Dan Park
  Konstnär

  Dan Park är gatukonstnär, uppväxt utanför Umeå och har varit medlem i Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund. Park började sin karriär som gatukonstnär år 1988 genom att klistra upp affischer på mördaren Juha Valjakkala, och senare kom hans konst att anta en mer politisk prägel. Genom åren har Dan Park blivit en av Sveriges mest kontroversiella konstnärer och har på grund av sin konst avtjänat tre straff för hets mot folkgrupp. Själv betraktar sig Dan Park som antikapitalist men plockar lite från både vänster och höger.

 • Dogge Doggelito
  Dogge Doggelito
  Multikonstnär

  Dogge Doggelito är artist, skådespelare och tidigare frontfigur i hip-hopgruppen The Latin Kings. Dogge är uppväxt i Stockholmsförorten Alby och uppväxtåren kom att prägla hans låttexter, som ofta handlar om samhällsproblem såsom arbetslöshet och rasism. Sedan 90-talet har Dogge haft ett samhällsengagemang för frågor om rättvisa, och har bl a varit frontfigur för Europarådets antirasistkampanj ”Alla olika, alla lika”. Värderingsmässigt identifierar sig Dogge idag som humanist, men har tidigare uttalat att han är kommunist.

 • Erik Almqvist
  Erik Almqvist
  Chefredaktör Exakt24

  Erik Almqvist är som chefredaktör för Exakt24 en av de största namnen inom svensk alternativmedia. Han är bosatt i Ungern men driver Exakt24 som ett opinionsbildande projekt inriktat på svensk inrikespolitik. Innan han blev inblandad i mediebranschen var Almqvists ledamot i Sveriges Riksdag för SD, ett uppdrag som han lämnade 2013.

 • Eva Donell
  Eva Donell
  Ordf. Blågula Korset

  Eva Donell är grundaren bakom den ideella hjälporganisationen Blågula Korset som driver verksamhet inom välgörenhet. Donell är i grunden civilekonom och har arbetat hela sitt yrkesverksamma liv inom bank och finans och påbörjade sitt politiska engagemang 2018. Eva tillskriver sitt uppvaknande till boken Simma med hajar.

 • Filip Sjöström
  Filip Sjöström
  Grundare Frihetsrörelsen

  Filip Sjöström är känd som initiativtagaren och arrangören bakom de demonstrationer mot nedstängningspolitiken och massvaccinationerna som pågått i Sverige sedan början på år 2021. Sjöström har på snabb tid lyckats samla tusentals svenskar på gatorna till försvar för grundläggande mänskliga friheter och är känd som huvudman bakom nätverket Frihetsrörelsen.

 • Glenn Dormer
  Glenn Dormer
  Leg. Läkare

  Glenn Dormer är legitimerad läkare och en av initiativtagarna bakom projektet Bota Sverige – en liten grupp hälso- och sjukvårdspersonal som arbetar utan ekonomiska vinstintressen. Gruppens syfte är att inhämta svar från över 600 olika myndigheter och privata vårdgivare samt att informera det svenska folket om vetenskapligt beprövade och patientsäkra behandlingsmetoder mot Covid-19.

 • Håkan Bergmark
  Håkan Bergmark
  Dykare

  Håkan Bergmark har en bakgrund som militär dykare, marinofficer och civilt utbildad med fartygsbefälsexamen klass 8. Bergmark var en av de dykare som på uppdrag av Marinens Räddningstjänst genomförde de första dykningarna kring Estonia 1994, varvid han upptäckte och filmade ett hål i skrovet. Idag, 27 år senare, är Bergmark verksam som samhällsdebattör genom en egen YouTube-kanal. Han har även vittnat om dykningarna kring Estonia i intervjuer med bl a SwebbTV och Exakt24.

 • Hanna Åsberg
  Hanna Åsberg
  Läkare

  Hanna Åsberg är läkare och specialist i allmänmedicin och är initiativtagaren bakom projektet Bota Sverige – en liten grupp hälso- och sjukvårdspersonal som arbetar utan ekonomiska vinstintressen. Gruppen har under sommaren 2021 genomfört två kampanjer för att informera det svenska folket om tidiga behandlingsmetoder mot COVID-19 samt analyserat massvaccinationernas effektivitet.

 • Ingrid Carlqvist
  Ingrid Carlqvist
  Journalist & författare

  Ingrid Carlqvist har arbetat som journalist vid flera svenska kvällstidningar samt författare som skrivit ett flertal böcker. Hon påbörjade sin politiska gärning år 2012 som chefredaktör för publikationen Dispatch International och har författat boken Från Sverige till Absurdistan. Idag driver hon en journalistisk kanal tillsammans med Maria Celander.

 • Izabella Jarvandi
  Izabella Jarvandi
  Programledare

  Izabella Nilsson Jarvandi är nyhetsankare och programledare inom flera alternativmedier. Hon påbörjade sitt samhällsengagemang som aktivist för gula västarna i Sverige och blev uppmärksammad som ung, modig och intelligent. Izabella medverkar idag i podden Hem och Härd – ett program som stärker kvinnors traditionellt feminina identitet.

 • Jan Tullberg
  Jan Tullberg
  Docent - Företagsekonomi

  Jan Tullberg är docent i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm och ansluten till ett flertal forskningscenter vid Stockholms Universitet. Tullberg är publicerad i både svenska och internationella tidskrifter med inriktning på ekonomi, statsvetenskap och demografisk analys. Inom det sistnämnda ämnet har han gett ut boken Låsningen – en analys av svensk invandringspolitik där han ger sina resonemang kring invandringens konsekvenser på ekonomi, demografi, kriminalitet och social sammanhållning.

 • Jesper Johansson
  Jesper Johansson
  Journalist

  Jesper Johansson är i grunden biomedicinsk analytiker men arbetar sedan flera år som oberoende frilansjournalist med flera av de ledande alternativmedierna som uppdragsgivare. Många av hans högkvalitativa reportage och intervjuer har lockat hundratusentals tittare.

 • Joe Nilsson
  Joe Nilsson
  Debattör

  Joe Nilsson är kommunist och f d medlem i Kommunistiska Partiet, men valde att lämna partiet efter att ha talat vid en Gula västar demonstration arrangerad av Ingrid Carlqvist. Nilsson riktar skarp kritik mot den ny-marxistiska Frankfurtskolans linje som inriktat vänstern på rasfrågor, feminism och könsidentitet. Därför har han startat ett nätverk för klassiskt vänsterorienterade, svenska arbetare, vid namn Framåt Sverige i syfte att organisera en ny arbetarrörelse.

 • Johanna Carsbrant
  Johanna Carsbrant
  Affärsutvecklare

  Johanna Carsbrant har i 18 år drivit egen konsultverksamhet som affärsutvecklare av bland annat marknadsföring, försäljning och kommunikation inom en mängd olika branscher. För drygt 9 år sedan drabbades Carsbrant av den ovanliga sjukdomen LHON, vilket gjorde att hon, då trettiotre år gammal, blev blind.

 • Karl-Olov Arnstberg
  Karl-Olov Arnstberg
  Professor - Etnologi

  Karl-Olov Arnstberg är etnologisk forskare och författare samt tidigare professor vid Stockholms Universitet. Arnstberg har bedrivit flera forskningsprojekt om romsk kultur och historia i Sverige. Hans bok Svenskar och Zigenare har kommit att anses som kontroversiell eftersom hans forskning tydligt skildrar den organiserade brottslighet som utövas inom de romska parallellsamhällena och analyserar varför alla försök att assimilera romer i det svenska samhället har misslyckats.

 • Katerina Janouch
  Katerina Janouch
  Författare

  Katerina Janouch, född i Tjeckien och uppväxt i Sverige, är yrkesverksam som bl a författare, föreläsare och debattör. Totalt har hon gett ut över 60 barn och vuxenböcker. Janouch politiska gärning fick sin början 2017 när hon kritiserade Sverige i tjeckisk TV – något som väckt reaktioner från t o m från Stefan Löfven. Händelsen har skildrats bl a i boken Bilden av Sverige.

 • Lars Bern
  Lars Bern
  Tekn.Dr & f.d. företagsledare

  Lars Bern är teknologie doktor, företagsledare, författare och debattör. Bern har yrkeserfarenhet som VD för Svensk Metanolutveckling, AB ÅF, Svenska Miljöforskningsinstitutet IVL och konglomeratet Incentive, miljörådgivare för ABB samt har lång bakgrund som ordförande och ledamot för en lång rad företag och organisationer, däribland Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin och tidigare Kungliga Vetenskapsakademins miljökommitté. Som samhällsdebattör har Bern skrivit 12 böcker inom ämnen som rör miljö, hälsa och geopolitik. Lars Berns blogg https://anthropocene.live/ återpubliceras ofta i NewsVoice och han medverkar regelbundet i inslag på SwebbTV.

 • Lennart Matikainen
  Lennart Matikainen
  Författare & coach

  Lennart Matikainen har varit verksam som TV-profil, programledare och idrottsman samt skrivit ett flertal böcker. Matikainens politiska gärning fick sin början 2016 i samband med att ha utsatts för åsiktsförtryck från TV4. Därefter har han bl a arbetat för Alternativ för Sverige och varit programledare på SwebbTV.

 • Mads Palsvig
  Mads Palsvig
  Partiledare & F.d. Finansman

  Mads Palsvig är grundare av det politiska partiet JFK21 – Jorden Frihet Kunskap, som har bankreform som sin hjärtefråga. Partiets omfattande ekonomiska plattform bygger till stor del på Palsvigs bakgrund som rådgivare till den amerikanska centralbanken Federal Reserve samt som trader i statsobligationer på storbankerna Barclays plc, Crédit Suisse och Morgan Stanley. Palsvig har gjort sig känd som visselblåsare som blottlagt hur monetärmekaniken fungerar i praktiken, något som 99% av befolkningen, däribland många inom finanssektorn, är totalt ovetande om.

 • Magnus Stenlund
  Magnus Stenlund
  F.d. Analyschef SEB

  Magnus Stenlund är i grunden jurist och civilekonom. Under 90-talet arbetade Stenlund för Ratoskoncernen med förvärv av fastigheter i Tyskland och blev efter några års karriär analyschef på SEB. År 2017 startade Stenlund den politiska bloggen Sunt Förnuft som en reaktion mot Bonniermedias åsiktsorienterade journalistik. Magnus Stenlund har därefter arbetat för Exakt24 och SwebbTV som debattör och programledare.

 • Maria Celander
  Maria Celander
  Journalist

  Maria Celander har arbetat som journalist vid flera svenska kvällstidningar såsom Kvällsposten och Aftonbladet. Celander var med om att starta en av Sveriges första alternativmedier, nättidningen Dispatch International, som på många sätt var ett pionjärprojekt för de oberoende medier som existerar idag. Tillsammans med Ingrid Carlqvist driver Celander idag den journalistiska kanalen Ingrid & Maria.

 • Marianne Liljeholt
  Marianne Liljeholt
  Sjuksköterska
 • Markus Andersson
  Markus Andersson
  Konstnär

  Markus Andersson är konstnär och lärare i konst vid Medborgarskolan och Folkuniversitetet i Uppsala. Andersson arbetar företrädesvis i olja och akvarell i en naturalistisk stil som avbildar djur, natur och människor med både nationalromantiska och samtida politiska motiv. Målningar av Markus Andersson har bl a ställts ut på Grand Louvre i Paris, Florence Biennale i Florens, Kitschbiennalen i München samt ett flertal gallerier och museer i Norden.

 • Max Winter
  Max Winter
  Grundare Frihetsrörelsen

  Max Winter är uppväxt i Stockholmsförorten och arbetade ursprungligen med hälsooptimering som coach för elitidrottare. Winter är en av de drivande krafterna bakom demonstrationerna mot den svenska corona-politiken som samlat tusentals svenskar under våren 2021 samt en av initiativtagarna bakom nätverket Frihetsrörelsen som verkar för att samla en gräsrotsrörelse mot globalistisk makt över individens grundläggande friheter.

 • Mikael Willgert
  Mikael Willgert
  Grundare – Swebbtv

  Mikael Willgert är i grunden civilingenjör i teknisk fysik med yrkeserfarenhet som chef för forskning och utveckling inom flera svenska industriföretag. I april 2016 grundade han Swebbtv som en reaktion mot de massmediala koncernernas selektiva nyhetsförmedling. Willgert arbetar inte bara som VD utan även programledare på några av Swebbtvs program, där han blivit mycket omtyckt för sina varma och inkännande intervjustil.

 • Olle Johansson
  Olle Johansson
  Docent - Cellbiologi

  Olle Johansson är docent och universitetslektor på Institutionen för neurovetenskap vid Karolinska Institutet. Johansson har en docentur i cellbiologi, histologi och neurobiologi och har arbetat främst med att studera hälsoriskerna med elektromagnetiska fält. Olle Johansson har varit med och författat ett stort antal vetenskapliga artiklar bla för Science och Nature. Han har engagerat sig för att dagens gränsvärden för elektromagnetiska fält skall sänkas och har därför lyft frågan om att elöverkänslighet är ett verkligt problem.

 • Per-Olof Eriksson
  Per-Olof Eriksson
  F.d. VD Sandvik AB

  Per-Olof Eriksson är i grunden civilingenjör i teknisk fysik vid KTH samt teknologie hedersdoktor vid Luleå Tekniska Universitet. Eriksson har varit VD för Seco Tools AB samt VD och Koncernchef för Sandvik AB och har därtill utfört en mängd uppdrag som ordförande och ledamot i ett flertal svenska industribolag. Som samhällsdebattör har Eriksson profilerat sig i klimatfrågan, där han i debattartiklar och i förordet till boken Domedagsklockan riktar kritik mot koldioxidskatter och teorierna om en pågående global uppvärmning.

 • Peter Abelin
  Peter Abelin
  Civ.ek & läkare

  Peter har sin främsta yrkeserfarenhet från finansbranschen och i läkemedelsindustrin som aktiefondförvaltare, analytiker och prövningsledare. Han har bland annat varit ansvarig för Swedbanks Roburs läkemedelsfond. Han är utbildad civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och läkare från universitetet i München. Bakom sig har han också ett mångårigt engagemang i Moderaterna där han bland mycket annat var vice ordförande för partiets största förening i Stockholm.

 • Petrit Latifi
  Petrit Latifi
  Debattör

  Petrit Latifi är samhällsdebattör med fokus på frågor kring klankultur paralellsamhällen, gängkriminalitet samt den massmediala rapporteringen om dessa ämnen. Latifi har själv invandrarbakgrund och är uppväxt i det som kallas för ett ”utsatt område”, vilket han skildat i sin bok Tankar från Förorten. Som debattör riktar han skarp kritik mot Socialdemokraterna och de stödpartier i Riksdagen som han menar har möjliggjort en besinningslös migrationspolitik som skadar tiotusentals svenskar och skötsamma invandrare.

 • Pierre Tinderfjäll
  Pierre Tinderfjäll
  Hälsocoach

  Pierre Tinderfjäll är utbildad coach inom träning och hälsa och arbetar idag med behandlingar inom djupsensibilitet med fokus på fötter, hållning och gångsteget. Pierre är en av de drivande krafterna inom nätverket Frihetsrörelsen – en gräsrotsrörelse mot globalistisk makt över individens grundläggande friheter – där han har ansvar för säkerhetsarbetet vid demonstrationer och sammankomster.

 • Robert Mathiasson
  Robert Mathiasson
  F.d. ord.f Kommunisterna

  Robert Mathiasson har en bakgrund som arbetare vid Volvo Lastvagnar men har under större delen av sin karriär varit verksam som politiker för Kommunistiska Partiet. Under tidigt 2000-tal var Mathiasson ordförande i partiets ungdomsförbund Revolutionär Kommunistisk Ungdom, innan han år 2014 blev ordförande för moderpartiet. I december 2019 lämnade han Kommunisterna helt och sadlade istället om till krönikör för nättidningen Nyheter Idag.

 • Robert Rosenkvist
  Robert Rosenkvist
  Frilansjournalist

  Robert Rosenkvist har sedan 2020 gjort hundratals kritiska intervjuer, sk ’grillningar’, med människor om representerar diverse globalistiska institutioner. Det största fokuset har legat på att granska och kritisera Public Servicebolagen utifrån deras brister i transparens och interaktivitet. Reportagen har publicerats främst på Samnytt, Exakt24, Palaestra Media och NewsVoice.

 • Sanna Hill
  Sanna Hill
  Journalist

  Sanna Hill är medgrundare till NyaTider och ansvarig utgivare för Exakt24. Hon påbörjade sitt politiska engagemang redan tidigt i tonåren och har trots sin unga ålder haft en lång karriär där hon bl a rapporterat från Sydafrika, Libanon och Syrien.

 • Stefan Torssell
  Stefan Torssell
  Författare

  Stefan Torssell är sjökapten, författare, utbildare och reporter. Han är mest känd för sin bok M/S Estonia – svenska statens haveri, vari han presenterar kontroversiell information om den svenska regeringens mörkläggning kring Estoniakatastrofen. Torssell var tidigare skribent på Avpixlat men lämnade sajten 2014, varefter han fortsatte som skribent för Nya Tider.

 • Torbjörn Sassersson
  Torbjörn Sassersson
  Chefredaktör - NewsVoice

  Torbjörn Sassersson är en prisbelönt frilansjournalist och chefredaktör för NewsVoice. Han är ursprungligen kommunikationskonsult som drivit IT-satsningar mot uppdragsgivare som Skanska, Vattenfall och Ericsson. Sassersson startade NewsVoice.se år 2011 som en svenskspråkig förmedlare av grävande journalistik och internationella nyheter.

 • Vávra Suk
  Vávra Suk
  Chefredaktör NyaTider

  Vávra Suk, född i Tjeckien och uppväxt i Sverige, är yrkesverksam som redaktör och tidigare även som politiker för SD och ND. År 2006 blev Suk chefredaktör för publikationen Nationell idag, vilken han ledde fram till 2012 när han grundade veckotidningen Nya Tider. Vávra Suk har genom sina noggranna arbetsmetoder varit en av de drivande krafterna bakom alternativmedias inträde på den svenska politiska arenan.

QR Code

Vi använder kakor för att förbättra din vistelse på hemsidan. Genom att surfa vidare godkänner du vår integritetspolicy.