Swebbtv huvudsponsor
Nya Bok- & Mediemässan 2023 7 oktober

Nya Bok- & Mediemässan 2023

Finanseliten och World Economic Forum

Nu är nästa datum för Nya Bok- & Mediemässan spikat. Lördagen den 7 oktober arrangeras nästa stora mässa för yttrandefrihet med inriktning på finanseliten och World Economic Forum.

Efter att ha skördat den ena framgången efter den andra, är det dags för ännu en mässa. Denna gång utlovas ett större arrangemang med fler besökare och intressantare program än någonsin tidigare.

Finanseliten och World Economic Forum

Denna gång riktar vi fokus mot finanseliten i allmänhet och World Economic Forum (WEF) i synnerhet. Att den finansiella eliten har ett enormt inflytande på världen är fastlagt och att WEF är en viktig spelare är inte längre en konspiration utan snarare tvärtom. WEF är själva helt öppna med vilket inflytande de har och deras forum är idag ett av de mest tongivande.

På denna mässa ska vi djupdyka i vilka WEF är och hur deras verksamhet ser ut. Vilket inflytande har de egentligen och hur har de kommit till den position de idag har. Vad är egentligen deras mål för världen och vad vill de uppnå?

Några av de saker vi ska belysa är BlackRock och Vanguard och vilken roll de har, vi ska även titta på andra globalistforum så som Bilderberggruppen, Romklubben, EU och Nato. Sveriges koppling till finanseliten ska också belysas och frågan om vilka av våra politiker som egentligen springer finanselitens ärande ska avslöjas.

Flera scener och format

Precis som de tidigare gångerna kommer programmet vara innehållsrikt och det kommer finnas något för alla. Ett mässgolv med författare, företagare och konstnärer är givetvis på plats. Mässan kommer genomsyras av lösningsperspektivet och alla de problem som presenteras kommer att knytas an till en potentiell lösning.

Scen 1 – Paneler

På scen 1 kommer panelsamtal att arrangeras där sakkunniga personer för mötas i viktiga ämnen. Detta är den scen där World Economic Forum allra tydligast kommer att belysas.

 • Klimat och energi som ett vapen att styra världsutvecklingen
 • Ekonomi och företagsstyrning
 • Mat och mark för ökad kontroll
 • Medieuppköp för kontroll av det fria ordet
 • Hur Sverige påverkas av WEF
 • WEF mäktigaste dolda grupper för att få total makt.

Scen 2 – Heta debatter

Den mest populära scenen från förra mässan återkommer även detta år. Två personer med helt skilda åsikter i aktuella frågor möts i en het debatt.

 • Transfrågan,
 • Klimatfrågan
 • AI
 • Abort
 • EU
 • Ryssland eller Ukraina
 • Kryptovalutor, bedrägeri eller möjlighet?
 • Lyckas regeringen med SD och Tidöavtalet
 • Nato
 • Vaccin
 • Presstöd JA/NEJ
 • Hemskolning

Scen 3 – Musikscenen

Musiken kommer självklart ha en plats på mässan med levande musik från flera artister. Musiklegendaren Ulf Bejerstrand, som bland annat varit manager till Eddie Meduza, är ansvarig för denna scen och kommer vägleda dig genom ett intressant program.

Artisterna kommer att offentliggöras närmare mässans startdatum.

Scen 4 – Tuffa personporträtt

Vissa personer kommer att få medverka i ett personporträtt. Denna gång kommer frågorna vara lite svårare, privata och ibland lite känsliga. Allt för att ge dig som besökare en bred och djup bild av personen på scenen.

Vilka personer som kommer att få medverka i det tuffa personporträttet offentliggörs närmare mässans startdatum.

Scen 5 – Kulturscenen

Kulturen kommer ha en tongivande roll på mässan med författare och inspirerande tal av konstnärer. Kulturen utgör själva navet i ett samhälle och idag är den under ständig attack från etablissemanget som på olika sätt försöker kväva den med censur.

På mässan den 7 oktober kommer du får ta del av olika kulturpersoner som ska berätta om deras bidrag och uppfattning om läget idag.

Vilka personer som kommer medverka på kulturscenen offentliggörs närmare mässans startdatum.

Scen 6 – Talare

Flera tungt meriterade personer kommer att hålla tal på mässan. Vilka personer detta är offentliggörs närmare mässans startdatum.

Scen 7 – De utsattas situation

Sverige av idag har otaliga människor som på olika sätt är utsatta. Det finns människor utan en plats att bo på, fattigpensionärer som inte har råd med hyran och ungdomar som förnedringsrånas.

Mässan vill lyfta fram dessa personer, deras utsatthet och på olika sätt hjälpa till att lösa problemet. Personer och organisationer som jobbar för de utsatta kommer också att medverka på scenen.

Scen 8 – Bokrecensioner

Flera författare kommer att få möjligheten att presentera sin böcker på scen 8. Här kommer de att få berätta om sin böcker, varför de skrev dem och om deras författarskap.

Givetvis kommer du som besökare att få en unik möjlighet att prata med författaren, köpa boken och få den signerad. Vilka författare som medverkar offentliggörs närmare mässans startdatum.

Lennart Matikainen
Lennart Matikainen

Lennart Matikainen är officiell talesperson för Nya Bok- & Mediemässan den 7:e oktober.

Boka din biljett redan nu

Mer information om mässans inriktning och innehåll offentliggörs kontinuerligt ända fram till mässan. Fler medverkande kommer också att offentliggöras ju närmare den 7 oktober vi kommer. Du kan redan nu boka din biljett för att vara säker på att få en plats.

Prenumeranter på Frihetsnytt får rabatt

Är du prenumerant på Frihetsnytt kan du köpa din biljett till mässan till det rabatterade priset 395 kronor. För att boka din biljett trycker du på denna LÄNK.

Vill du ställa ut på mässan?

Är du en av de som vill vara med som utställare på mässan? Tryck på följande LÄNK för att läsa mer och boka din plats på mässgolvet.

Förboka din lunch

I samarbete med restaurangen som finns i lokalen så erbjuder vi alla mässbesökare att förboka sin lunch till det rabatterade priset 149 kronor (ordinarie pris är 175 kr). Du kan förboka din lunch fram till tisdagen den 3 oktober. Det går inte att köpa lunch i restaurangen på plats utan de som inte förbokat sin lunch ombeds att köpa sin lunch i området runt omkring lokalen.

Det finns tre olika alternativ på menyn. Samtliga är så kallade ”Poké bowl”.

Lunch alternativ 1.
Maui: Lax, gurka, ris, misoslaw, rädisa och avokado. Serveras med sushiris och gochujangsås (korenask chilisås).

Lunch alternativ 2.
Oahu: Tofu, inlagd ingefära, rödkål, ris, vårlök, avokado och tångkaviar. Serveras med sushiris, teriyakisås med vitlök.

Lunch alternativ 3.
Honolulu: Kyckling, edamame, kim chi, ris, blomkål, inlagd lök och morötter. Serveras med sushiris och ålsås (sojabaserad sås, ej ål)

The Standardbiljett ticket sales has ended!

Datum

okt 07 2023
Expired!

Tid

10:00 - 18:00

Offentliggjorda medverkande:

 • Åke Blomdahl
  Åke Blomdahl
  Konstnär & journalist

  Åke Blomdahl har utbildning från Kungliga Konsthögskolan och har verkat som konstnär på 1980- och 90-talen samt de senaste åren. Däremellan har han bl a arbetat som programmerare och återkommande skribent i Nya Tider. Ett av Åkes grundteman, för konsten men även inom andra områden, har länge varit skogen – den svenska taigan – som vårt folk framsprungit tillsammans med. Han hoppas att med sina målningar från skogen kunna väcka längtan efter naturlig skönhet och minnet av vårt ursprung.

 • Alexander Pohl
  Alexander Pohl
  Finansanalytiker

  Alexander Pohl är en före detta bankir som jobbat för en av världens grönaste banker. Han slutade med bankjobbet när han insåg att dagens miljörörelse är ego-driven och korrupt, likaså de banker som finansierar kalaset. Pohl har tidigare deltagit på Frihetsnytt i en intervju om när han fick chansen att träffa Greta Thunberg och protestera mot miljörörelsen.

 • Alexander Söderberg
  Alexander Söderberg
  F.d. Analytisk kemist

  Alexander Söderberg är f.d. Elitidrottare och analytisk kemist med inriktning på Life Science. Han är även medgrundare till vinnarskolan.se – en portal med poddar, videos och coaching kring personlig utveckling. Alexander påbörjade sitt politiska intresse under åren 2008-2014 i samband med en långvarig vistelse i USA och arbetar med självförbättring enligt tanken att ett bättre samhälle bygger på bättre individer.

 • Anders Andersson
  Anders Andersson
  F.d. Utvecklingschef Swedbank

  Anders Andersson har yrkesbakgrund som utvecklingschef på Swedbank, konsult vid Nasdaq OMX och projektledare för Nordeas aktieportföljer. Därtill är Andersson en av grundarna till Maven Federal Credit Union – en bankplattform för så kallade peer-to-peer-lån, sparande och överföringar av tillgångar genom en blockkedje-baserad finansiell struktur som gynnar användare och företag men missgynnar den globala banksektorn.

 • Anders Steen
  Anders Steen
  Snickare

  Anders Steen började sin politiska bana som kommunist och var väldigt aktiv i 68-vänstern tills han en dag började ifrågasätta grunderna hos kommunismen och insåg att en stor del av hans kamp var byggda på lögner. Den politiska banan drog därefter till höger. Idag är Steen en pensionerad snickare i sjunde generationen och medverkar ibland som talare på olika evenemang.

 • Andreas Feymark
  Andreas Feymark
  Tekn. Dr & politiker

  Andreas Feymark är i grunden civilingenjör inom kemiteknik och teknologie doktor vid Chalmers Tekniska Högskola. Feymark gick med i Sverigedemokraterna år 2010 och har sedan dess bl a suttit i partistyrelsen och varit distriktsordförande för SD i Halland. Ideologiskt är Feymark nationalist och valde år 2018 att lämna SD för att istället ansluta sig till AFS där han nu är verksam.

 • Andreas Jansson
  Andreas Jansson
  Civilekonom

  Andreas Jansson har en bakgrund som civilekonom och som lärare inom investeringar och bolagsbesiktningar. Rättspolitiska frågeställningar och mänskliga rättigheter är något som han har blivit intresserad av under de senaste åren. Idag studerar Jansson en master inom bevisvärdering och har fokus på hur vetenskapsteori, sannolikhetslära, logik och epistemologi kan bistå en objektiv beslutsfattare i domstolsmiljö. Han är också nyinvald styrelseledamot i Medborgarrättsrörelsen i Sveriges som är en svensk ideell förening som sedan 1974 har arbetat för att vidga enskilda människors frihet och att stärka de medborgerliga rättigheterna i den svenska grundlagen.

 • Andreas Sidkvist
  Andreas Sidkvist
  Ordf. Partiet MOD

  Andreas Sidkvist har en yrkesbakgrund som projektledare, webbdesigner och kommunikatör genom det egna företaget Sidkvist Kreativa Byrå. Sidkvist brinner för hållbarhet och att skapa medvetenhet för klimatfrågan vilket genomsyrar både hans ideella engagemang inom organisationerna Global Action Plan, Klimataktion och Medveten konsumtion. Utöver klimatfrågan är Sidkvist engagerad i frågan om medicinsk diskriminering relaterat till COVID-19, varvid han tagit initiativ till mot-kampanjen Kavla-Ner samt grundat det politiska partiet MOD.

 • Anita Nilsson
  Anita Nilsson
  Läkare

  Anita är läkare, specialiserad i psykiatri. Anita brinner för de äldres och de hemlösas situation i samhället. Hon har bland annat jobbat i 2 år med att ta fram ett kompendium som beskriver den vanvård av våra äldre som pågår idag. Anita har tidigare jobbat politiskt för att få till stånd en förändring av situationerna för dessa utsatta grupper.

 • Arne Weinz
  Arne Weinz
  Civ.ing & företagare

  Arne Weinz grundade företagen Datasvar och GoExcellent. Han har bakom sig över 30 år som VD för verksamheter med över 2 000 anställda i 6 länder. Weinz politiska gärning började 2019 med utgivningen av boken Perfekt Storm – den första i bokserien Europasviten.

 • Åsa Westerberg
  Åsa Westerberg
  Opinionsbildare & frisör

  Åsa Westerberg är opinionsbildare och kändisfrisör. Hon har varit politiskt engagerad i flera år och samarbetade bland annat med den numera avlidne Bechir Rabani under lång tid. På grund av sitt engagemang har hon blivit avstängd från samtliga sociala medier utom Youtube.

 • Axel W Karlsson
  Axel W Karlsson
  Präst

  Axel W Karlsson är utbildad teolog och har länge arbetat som präst i Svenska kyrkan. Idag är han istället kritisk till Svenska kyrkans verksamhet och är kandidat för Alternativ för Sverige.

 • Bertil Malmberg
  Bertil Malmberg
  F.d. Kommendörkapten

  Bertil Malmberg har sin bakgrund inom det militära där han var kommendörkapten innan han tog klivet in i affärsvärlden och blev företagsledare. För den bredare svenska majoriteten är han dock mest känd för sin politiska gärning. 2006 gick Malmberg med i Sverigedemokraterna och snabbt blev han en uppskattad föreläsare om Islam för SD-föreningar runt om i landet. Han gjorde sig snabbt ett namn i partiet och satt snart i regionsfullmäktige i Södermanland. Malmbergs politiska karriär fick ett abrupt slut i april 2021 efter att han påpekat att olika etniska grupper har olika egenskaper och förmågor. Han anklagades för hets mot folkgrupp, något som slogs ner på när Malmberg tog saken till rätten.
  Foto: Sverigedemokraterna

 • Carl Lundström
  Carl Lundström
  IT-företagare

  Carl Lundström är företagare, samhällsdebattör samt kanske mest känd som filantrop. Han är ursprungligen arvtagare till Wasaknäcke och OLW och har efter försäljningen av dessa bolag grundat, finansierat och utvecklat flera olika företag, huvudsakligen inom IT-branschen. Lundström har under flera årtionden haft ett politiskt engagemang som bl a debattör och finansiär av många organisationer utanför den riksdagspolitiska sfären.

 • Conny Andersson
  Conny Andersson
  Utbildare och f.d. polis

  Conny arbetade han som polis i 20 år på Stockholms gator och förorter med stora utmaningar i kampen mot orättvisor, organiserad brottslighet och korruption. Han var lärare i vapentaktik och taktisk spårning vid Polishögskolan men valde efter flera år av hot, våld och justitiemord att lämna Polisen. Conny är idag verksam som opinionsbildare och arbetar med Tracker School Sweden. Han är även författare till boken ”En svensk indian”.

 • David Bergqvist
  David Bergqvist
  F.d. ordf. SD-Nacka

  David Bergqvist har sin bakgrund inom Sverigedemokraterna (SD) och var under flera år framgångsrik ordförande för SD-Nacka. På grund av sin frispråkighet och SD:s ökande censur skiljdes partiet och Bergqvist åt. Bergqvist har ett särskilt intresse för svensk kultur och historia och är idag engagerad i flera sammanhang där detta har sitt fokus.

 • Erik Almqvist
  Erik Almqvist
  Chefredaktör Exakt24

  Erik Almqvist är som chefredaktör för Exakt24 en av de största namnen inom svensk alternativmedia. Han är bosatt i Ungern men driver Exakt24 som ett opinionsbildande projekt inriktat på svensk inrikespolitik. Innan han blev inblandad i mediebranschen var Almqvists ledamot i Sveriges Riksdag för SD, ett uppdrag som han lämnade 2013.

 • Eva Donell
  Eva Donell
  Ordf. Blågula Korset

  Eva Donell är grundaren bakom den ideella hjälporganisationen Blågula Korset som driver verksamhet inom välgörenhet. Donell är i grunden civilekonom och har arbetat hela sitt yrkesverksamma liv inom bank och finans och påbörjade sitt politiska engagemang 2018. Eva tillskriver sitt uppvaknande till boken Simma med hajar.

 • Hans Erixon
  Hans Erixon
  Civilingenjör

  Hans Erixon är utbildad civilingenjör och egenföretagare med en bakgrund inom både svensk och utländsk industri. Han började intressera sig för vad World Economic Forum (WEF) var när han bodde och arbetade i Kina år 2007. Idag är Erixon en expert i ämnet och har ägnat mycket tid i att forska kring vad WEF är, hur de arbetar, vilka strategier de har men framförallt vad deras mål är och vad konsekvenserna är av deras arbete.

 • Hans Jensevik
  Hans Jensevik
  Nationalekonom

  Hans Jensevik är nationalekonom och före detta VD i Svensk Kommunrating. Han har även arbetat som biståndsarbetare i Afrika, ekonomichef för Uppsala kommun, lärare i nationalekonomi vid Göteborgs Universitet samt forskarassistent på stadsbyggnad vid Chalmers Tekniska Högskola.

 • Henrik Sundin
  Henrik Sundin
  Chefredaktör Svenska Morgonbladet

  Henrik Sundin är utbildad civilekonom och har även en examen i historia. Han har arbetat som VD inom vårdsektorn, drivit eget företag i kulturturismbranschen och även varit aktiv inom Moderaterna, som han lämnade 2020 på grund av den smala åsiktskorridoren inom partiet. Under den värsta pandemihysterin startade Henrik och några andra konservativa vänner tidningen Svenska Morgonbladet där han nu är chefredaktör.

 • Ingrid Carlqvist
  Ingrid Carlqvist
  Journalist & författare

  Ingrid Carlqvist har arbetat som journalist vid flera svenska kvällstidningar samt författare som skrivit ett flertal böcker. Hon påbörjade sin politiska gärning år 2012 som chefredaktör för publikationen Dispatch International och har författat boken Från Sverige till Absurdistan. Idag driver hon en journalistisk kanal tillsammans med Maria Celander.

 • Izabella Jarvandi
  Izabella Jarvandi
  Programledare

  Izabella Nilsson Jarvandi är nyhetsankare och programledare inom flera alternativmedier. Hon påbörjade sitt samhällsengagemang som aktivist för gula västarna i Sverige och blev uppmärksammad som ung, modig och intelligent. Izabella medverkar idag i podden Hem och Härd – ett program som stärker kvinnors traditionellt feminina identitet.

 • Jan Berger
  Jan Berger
  Affärsutvecklare

  Jan Berger har i 30 år drivit egen konsultverksamhet som affärsutvecklare av bl a marknadsföring, försäljning och kommunikation främst riktat till småföretagare och entreprenörer. Berger är en av de tidigaste medlemmarna i partiet Alternativ för Sverige och kandiderade för dem i kyrkovalet 2021.

 • Jan Tullberg
  Jan Tullberg
  Docent - Företagsekonomi

  Jan Tullberg är docent i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm och ansluten till ett flertal forskningscenter vid Stockholms Universitet. Tullberg är publicerad i både svenska och internationella tidskrifter med inriktning på ekonomi, statsvetenskap och demografisk analys. Inom det sistnämnda ämnet har han gett ut boken Låsningen – en analys av svensk invandringspolitik där han ger sina resonemang kring invandringens konsekvenser på ekonomi, demografi, kriminalitet och social sammanhållning.

 • Johan Lindblad
  Johan Lindblad
  Politisk rådgivare

  Johan Lindblad har en lång bakgrund som bland annat politiskt sakkunnig för Sverigedemokraternas riksdagsgrupp och flera viktiga poster inom Miljöpartiet, Nordiska Rådet samt Nordiska Ministerrådet. Lindblad har varit styrelseledamot för flertalet organisationer och riksförbund och använder idag sina kompetenser som debattör i demokrati & frihetsfrågor.

 • Johanna Carsbrant
  Johanna Carsbrant
  Affärsutvecklare

  Johanna Carsbrant har i 18 år drivit egen konsultverksamhet som affärsutvecklare av bland annat marknadsföring, försäljning och kommunikation inom en mängd olika branscher. För drygt 9 år sedan drabbades Carsbrant av den ovanliga sjukdomen LHON, vilket gjorde att hon, då trettiotre år gammal, blev blind.

 • Jonas Nilsson
  Jonas Nilsson
  Dokumentärfilmare

  Jonas Nilsson är författare och dokumentärfilmare och har släppt flera uppmärksammade kritiska granskningar av det könlösa samhället, globalism och förtrycket av boer i Sydafrika. Han är drivande bakom satsningarna Palaestra Media och Boer Project. På Svenska Bok- & Mediemässan den 5 mars hade Nilsson premiärvisning för sin nya dokumentärfilm “Makthavarna du aldrig valde”. Dokumentären sågs totalt av uppemot en halv miljon människor.

 • Katerina Janouch
  Katerina Janouch
  Författare

  Katerina Janouch, född i Tjeckien och uppväxt i Sverige, är yrkesverksam som bl a författare, föreläsare och debattör. Totalt har hon gett ut över 60 barn och vuxenböcker. Janouch politiska gärning fick sin början 2017 när hon kritiserade Sverige i tjeckisk TV – något som väckt reaktioner från t o m från Stefan Löfven. Händelsen har skildrats bl a i boken Bilden av Sverige.

 • Lena Hellblom Sjögren
  Lena Hellblom Sjögren
  Fil.dr & psykolog

  Lena Hellblom Sjögren är filosofie doktor, legitimerad psykolog och författare med ett särskilt intressen för barn och unga. Hellblom Sjögren har arbetat med vårdnadstvister och brottmål med barn involverade i 30 år. Hon är dessutom utbildad inom tolkningsteori och vittnespsykologi och har gjort cirka 250 utredningar och har skrivit böcker i ämnet.

 • Lennart Matikainen
  Lennart Matikainen
  Författare & coach

  Lennart Matikainen har varit verksam som TV-profil, programledare och idrottsman samt skrivit ett flertal böcker. Matikainens politiska gärning fick sin början 2016 i samband med att ha utsatts för åsiktsförtryck från TV4. Därefter har han bl a arbetat för Alternativ för Sverige och varit programledare på SwebbTV.

 • Mads Palsvig
  Mads Palsvig
  Partiledare & F.d. Finansman

  Mads Palsvig är grundare av det politiska partiet JFK21 – Jorden Frihet Kunskap, som har bankreform som sin hjärtefråga. Partiets omfattande ekonomiska plattform bygger till stor del på Palsvigs bakgrund som rådgivare till den amerikanska centralbanken Federal Reserve samt som trader i statsobligationer på storbankerna Barclays plc, Crédit Suisse och Morgan Stanley. Palsvig har gjort sig känd som visselblåsare som blottlagt hur monetärmekaniken fungerar i praktiken, något som 99% av befolkningen, däribland många inom finanssektorn, är totalt ovetande om.

 • Magnus Stenlund
  Magnus Stenlund
  F.d. Analyschef SEB

  Magnus Stenlund är i grunden jurist och civilekonom. Under 90-talet arbetade Stenlund för Ratoskoncernen med förvärv av fastigheter i Tyskland och blev efter några års karriär analyschef på SEB. År 2017 startade Stenlund den politiska bloggen Sunt Förnuft som en reaktion mot Bonniermedias åsiktsorienterade journalistik. Magnus Stenlund har därefter arbetat för Exakt24 och SwebbTV som debattör och programledare.

 • Markus Andersson
  Markus Andersson
  Konstnär

  Markus Andersson är konstnär och lärare i konst vid Medborgarskolan och Folkuniversitetet i Uppsala. Andersson arbetar företrädesvis i olja och akvarell i en naturalistisk stil som avbildar djur, natur och människor med både nationalromantiska och samtida politiska motiv. Målningar av Markus Andersson har bl a ställts ut på Grand Louvre i Paris, Florence Biennale i Florens, Kitschbiennalen i München samt ett flertal gallerier och museer i Norden.

 • Micael Hamberg
  Micael Hamberg
  Nationalekonom & fysiker

  Micael Hamberg är civilingenjör i fysik, nationalekonom och managementkonsult. Han har arbetat i ledande funktioner inom olika teknikbolag. Hamberg har ett särskilt intresse för ekonomi och har bland annat skrivit boken ”Krasch boom bang! : pengar och ekonomiska kriser” som på ett djupgående sätt analyserar vad pengar är och hur sambandet mellan samhället och pengar ser ut.

 • Mikael Cromsjö
  Mikael Cromsjö
  Vakenrörelsen

  Mikael Cromsjö är självlärd programmerare och driver idag en egen IT-konsultverksamhet. Sin personliga resa började han för länge sedan där han bland annat intresserat sig för det zenbuddhistiska samfundet. Cromsjö är mest känd för att ha grundat vakenrörelsen som profilerar sig i frågor som frihet och rättvisa. 2004 grundade han vaken.se som av många räknas som en av av de plattformar som la grunden till frihetsrörelsen.

 • Nick Alinia
  Nick Alinia
  Poddare

  Nick Alinia driver den populära podden Inblick med Nick där han intervjuar mer eller mindre politiska profiler. Han har gjort sig ett namn som en konservativ och samhällsintresserad person med öppna sinnen. Idag driver Alinia tillsammans med Katerina Janouch podden Tillsammans med Katerina & Nick.

 • Olle Felten
  Olle Felten
  F.d. riksdagsman

  Olle Felten har varit småföretagare i databranschen i större delan av sitt yrkesliv, samtidigt som han varit engagerad i kommunpolitiken på hög nivå. Felten satt senast som riksdagsledamot för Sverigedemokraterna mellan 2014-2018. Han satt som ledamot både i skatteutskottet och riksbanksfullmäktige, så skatter är något han är mer än väl insatt i.

 • Oscar Overgaard
  Oscar Overgaard
  Jurist

  Oscar Overgaard är utbildad till jurist och har bott i många länder. Han kom först i kontakt med alternativmedia som juridisk rådgivare till SwebbTV, mot bakgrund av dess avstängning från YouTube. Oskar är engagerad i olika samhällsfrågor, främst den om medicinsk diskriminering relaterat till COVID-19.

 • Pär Ström
  Pär Ström
  Civilingenjör & Debattör

  Pär Ström är i grunden civilingenjör med inriktning teknisk fysik men har gjort sig ett namn genom att vara svensk debattör, författare och föreläsare. 2007 belönads han med Advokatsamfundets journalistpris för sitt arbete. Ström har framförallt dykt ner i två frågor. Den ena om den digitala övervakningen av medborgarna, ett ämne han skrivit flera böcker i. Den andra frågan är feminism och jämställdhet, ett ämne han 2007 skrev boken Mansförtryck och kvinnovälde i. Idag driver Ström Youtubekanalen ”Nu fan räcker det”, en kanal med över 16100 följare.

 • Patrik Engellau
  Patrik Engellau
  Författare
 • Peder Bokenhielm
  Peder Bokenhielm
  Grundare Bränsleupproret

  Peder Blohm Bokenhielm har sin yrkesmässiga bakgrund inom fordonsindustrin, men är idag känd som samhällsdebattör och ordförande för Bränsleupproret, vilken han gick med i år 2018 när nätverket samlade ca 2 000 personer. Under Peders ordförandeskap har nätverket växt till att omfatta över 500 000 medlemmar, vilket gör det till en av de största missnöjesgrupperna i Sveriges historia.

 • Peter Abelin
  Peter Abelin
  Civ.ek & läkare

  Peter har sin främsta yrkeserfarenhet från finansbranschen och i läkemedelsindustrin som aktiefondförvaltare, analytiker och prövningsledare. Han har bland annat varit ansvarig för Swedbanks Roburs läkemedelsfond. Han är utbildad civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och läkare från universitetet i München. Bakom sig har han också ett mångårigt engagemang i Moderaterna där han bland mycket annat var vice ordförande för partiets största förening i Stockholm.

 • Pierre Tinderfjäll
  Pierre Tinderfjäll
  Hälsocoach

  Pierre Tinderfjäll är utbildad coach inom träning och hälsa och arbetar idag med behandlingar inom djupsensibilitet med fokus på fötter, hållning och gångsteget. Pierre är en av de drivande krafterna inom nätverket Frihetsrörelsen – en gräsrotsrörelse mot globalistisk makt över individens grundläggande friheter – där han har ansvar för säkerhetsarbetet vid demonstrationer och sammankomster.

 • René Malmgren
  René Malmgren
  Civilingenjör

  René Malmgren är civilingenjör med ett förflutet inom Piratpartiet där han fortfarande är engagerad. Hans hjärtefråga var då och är fortfarande objektivitet och sanning, något som präglats hans engagemang. Malmgren är även kunnig inom kryptovalutor och pratar gärna om hur digital valuta, så som Bitcoin, påverkar samhället.

 • Rikard Högberg
  Rikard Högberg
  Konstnär & författare

  Rikard Högberg är författare och konstnär med en djup kännedom om Ryssland där han bland annat jobbat i 14 år som chefredaktör och ansvarig utgivare för Dagens Industri. I sin konstnärskarriär har han bland annat fördjupat sig inom fornristningar där han tagit fram Vitlycke-statyeterna.

 • Roger Richthoff
  Roger Richthoff
  Riksdagsman
 • Runar Søgaard
  Runar Søgaard
  Författare

  Runar Søgaard har gjort sig känd som mannen till artisten Carola Häggkvist som han gifte sig med 1990 i ett storslaget bröllop med över 4 000 gäster som sändes i SVT. Søgaard var under 90-talet och tidigt 2000-tal ett frekvent förekommande namn på kvällstidningarnas löpsedlar, däribland ett flertal kontroverser. Han har författat två böcker om sitt liv.

 • Sanna Hill
  Sanna Hill
  Journalist

  Sanna Hill är medgrundare till NyaTider och ansvarig utgivare för Exakt24. Hon påbörjade sitt politiska engagemang redan tidigt i tonåren och har trots sin unga ålder haft en lång karriär där hon bl a rapporterat från Sydafrika, Libanon och Syrien.

 • Staffan Mörner
  Staffan Mörner
  Författare

  Staffan Mörner är ursprungligen lärare i svenska och filosofi med intresse för naturhistoria, teknik och samhällsfrågor. Mörner har under hela sitt liv varit engagerad i miljörörelsen och är därmed väl insatt i miljöförstöring orsakad av människor. Som författare och skribent är Mörner inriktad på klimatpolitik där han granskar populära klimatalarmistiska påståenden ur ett naturvetenskapligt perspektiv.

 • Stefan Torssell
  Stefan Torssell
  Författare

  Stefan Torssell är sjökapten, författare, utbildare och reporter. Han är mest känd för sin bok M/S Estonia – svenska statens haveri, vari han presenterar kontroversiell information om den svenska regeringens mörkläggning kring Estoniakatastrofen. Torssell var tidigare skribent på Avpixlat men lämnade sajten 2014, varefter han fortsatte som skribent för Nya Tider.

 • Tommy Ulmnäs
  Tommy Ulmnäs
  Författare & f.d. kommundirektör

  Tommy Ulmnäs har en yrkesbakgrund som kommunjurist med 35 års erfarenhet där han bl a arbetat som kommundirektör i två kommuner. Ulmnäs besitter därmed en närmat unik insikt i hur det byråkratiska Sverige har förvaltats under perioden från 1968 till idag, vilket han skildrat i boken Sverige: från välfärdsstat till fattigland.

 • Torbjörn Holkner
  Torbjörn Holkner
  Sjökapten

  Torbjörn Holkner är sjökapten, befälhavare och inspektör som har arbetat i en internationell miljö. Numera är Holkner egenföretagare inom kvalitet och säkerhet, och ledningsprocesser. Ideologiskt identifierar Holkner sig som liberalkonservativ humanist och påbörjade ett politiskt engagemang som riksdagskandidat för Medborgerlig Samling i samband med valet 2018. Idag är han partiledarkandidat för samma parti.

 • Ulf Bejerstrand
  Ulf Bejerstrand
  Musiker

  Ulf Bejerstrand är svensk musiker och ansvarig för musikscenen på mässan i höst. Sin musikaliska karriär började han 1970 i gruppen Flod-Otto och nio är senare gick han över till att köra solo. Mellan åren 1979 och 1984 släppte han sex skivor och bildade sedan gruppen Ulf Bejerstrand Band tillsammans med fyra andra musiker. Bejerstrand driver även Sveriges största artistförmedlingen Nöjestorget. Han startade även SM i luftgitarr och kan tillsammans med Kåre Ljunggren stoltsera med att ha lanserat karaoke i Sverige.

 • Ulf Sandmark
  Ulf Sandmark
  Civilekonom

  Ulf Sandmark är utbildad civilekonom och Schillerinstitutets svenska ordförande. Sandmark har länge haft ett engagemang mot droger och har varit ordförande i antidrogkoalitionen i Sverige och varit redaktör för publikationen Stoppa knarket. I sin politiska gärning var han bland annat medgrundare och ordförande i Europeiska arbetarepartiet. Sandmark är en stark motståndare till krigsalliansen Nato och Sveriges inblandning i den.

 • Vávra Suk
  Vávra Suk
  Chefredaktör NyaTider

  Vávra Suk, född i Tjeckien och uppväxt i Sverige, är yrkesverksam som redaktör och tidigare även som politiker för SD och ND. År 2006 blev Suk chefredaktör för publikationen Nationell idag, vilken han ledde fram till 2012 när han grundade veckotidningen Nya Tider. Vávra Suk har genom sina noggranna arbetsmetoder varit en av de drivande krafterna bakom alternativmedias inträde på den svenska politiska arenan.

 • Victor Eriksson
  Victor Eriksson
  Chefredaktör FrihetsNytt

  Victor Eriksson är sekreterare i Blågula Stiftelsen och chefredaktör för Frihetsnytt. Ursprungligen är Victor fil. Kand i historia och påbörjade sitt intresse för politikens dagsfrågor redan 2012.

 • Zoia Zakariasdotter
  Zoia Zakariasdotter
  Modiga Människor

  Zoia Zakariasdotter är mamma till tre barn och har drivit bloggen Krigarens Själ om föräldraskapets utmaningar och funderingar. Under en utdragen period tvingades Zoia driva en process mot hyresvärden Svenska Bostäder, vilket gav insikter om det svenska samhällets byråkrati och problem. I samband med detta startade hon podden och YouTube-kanalen Modiga Människor där hon intervjuar olika personer som ett sätt att navigera vår samtid.

QR Code

Vi använder kakor för att förbättra din vistelse på hemsidan. Genom att surfa vidare godkänner du vår integritetspolicy.