Swebbtv huvudsponsor
Svenska Bok- & Mediemässan 2022 Valrörelsen

Svenska Bok- & Mediemässan 20:e augusti 2022

Swebbtv är huvudsponsor av mässan 

Den 20:e augusti är vi igång igen. Denna gång ska vi rikta vårt fokus mot politik, demokrati, parlamentarism, yttrandefrihet och kanske allra mest den valrörelse som äger rum i år.

Vi bjuder in alla partier innan- och utanför riksdagen för att diskutera vilka frågor som verkligen är viktigast för Sverige idag. Vi ska försöka ta reda på var de olika partierna står i viktiga nyckelfrågor så som mänskliga rättigheter, yttrandefrihet, synen på integritet. Vilka är egentligen för total yttrandefrihet och vilka kämpar egentligen för våra friheter?

Politiken styr väldigt mycket i vår vardag och ändå är det sällan som vi får se våra politiker, än mindre ställa frågor till dem. Det är dags att vanligt folk får möjlighet att träffa representanter från olika partier utan att behöva åka till Almedalen och bilda sig en uppfattning.

Vill du vara utställare på mässan. Boka din biljett här.

Ribban höjs ytterligare

På denna upplaga av Svenska Bok- & Mediemässan så har vi höjt ribban. Målet är att öka antalet personer från 1000 till 2000 på mässan och öka antalet scener från 3 till 8.

Scen 1 – Valrörelsens viktigaste frågor

Denna scen kommer att ta upp valrörelsens viktigaste frågor men även de frågor som Svenska Bok- & Mediemässan tror kommer vara centrala och viktiga under de kommande åren.

 • Invandring och vad en fortsatt hög invandring medför för konsekvenser?
 • Hur påverkas ekonomin av en kraftig konjunkturnedgång?
 • Hur kommer energibristen påverka privatpersoner och företagen?
 • Hur påverkas Sveriges relation till Ryssland i diskussionen av ett Nato-medlemskap?
 • Vilken roll kommer klimatpolitiken ha de kommande åren i politiken?
 • Hur kommer den ökade kriminaliteten påverka valrörelsen?

Scen 2 – Hur skapas plattformar för riktig mångfald?

Många aktörer inser att Sverige har stora problem men de flesta talar väldigt lite om hur vi löser problemen utan lägger sitt fokus på att beskriva problemen. På denna scen kommer olika delar av lösningen på samhällsproblemen.

 • Hur ska vi anordna bra och effektiva demonstrationer som verkligen gör skillnad?
 • Hur skapar vi nätverk som kan få en landsomfattande täckning?
 • Hur skapar vi intresseorganisationer som kan företräda friheten?
 • Hur skapar vi rörelser med stor bredd bland kvinnor och män men också i olika åldersgrupper?
 • Hur får vi nya alternativa medier som lyfter lösningar och sprider positivt tänkande?

Scen 3 – Hoten mot yttrandefriheten

Denna scen kommer att lyfta fram de krafter som hotar demokratin och yttrandefriheten. Vilka är de organisationer som arbetar hårt för att strypa det fria ordet, hotar frihetsvärdena och våra mänskliga rättigheter? På scenen kommer det även att lyftas fram vilka metoder dessa organisationer använder för att hindra det fria ordet, skapa rädsla och missämja hos de som kämpar för friheten.

 • Vilka smutskastningskampanjer använder de sig av?
 • Vad är ”Guilt by association” och hur används det?
 • Hur används tabubeläggning och social stigmatisering?
 • Vilka är egentligen World Economic Forum och vilken agenda har de?
 • Vad är ”Agenda 2030”?

Scen 4 – Heta samtalet

På scen 4 kommer vi att visa hur ett samtal mellan två personer med två skilda åsikter bör se ut i en demokrati. Här kommer människor med två totalt olika åsikter i ”tabubelagda” ämnen att diskutera i ett ”hett samtal”. I dessa diskussioner kommer det finnas regler som i en fungerande demokrati borde vara en självklarhet. Regler som att lyssna klart, inte avbryta, skilja på sak och person, inte medvetet missförstå och inte lägga ord i munnen på den du argumenterar med. Vi skapar den plattform där alla får komma till tals och där sanningen segrar genom ett bra samtalsklimat.

Scen 5 – Personporträtt

Svenska Bok- & Mediemässan har väldigt många intressanta personer på plats och några av dessa förtjänar en längre personlig intervju. Detta kommer definitivt att bli en av mässans mest personliga scener!

Scen 6 – Magnus Stenlunds ekonomihörna

Räntorna stiger kraftigt, liksom elpriserna, börsen faller och inflationen slår alla rekord. Det är helt enkelt bäddat för en ekonomisk storm som kommer att drabba folket hårt. I många länder strejkar man på grund av den matbrist som för varje dag ökar. Kommer prishöjningarna att fortsätta? Plånboksfrågorna är mer aktuella än någonsin och kommer att avgöra valet i hög utsträckning. På denna scen kommer den välkände analytikern och författaren Magnus Stenlund att ta upp ett antal välkända personer och tillsammans göra en djupdykning i flera viktiga områden som kommer att påverkas av den kommande ekonomiska krisen.

Scen 7 – Politikerrummet

På denna scen ställs de etablerade partierna mot väggen! Valrörelsen är hetare än någonsin och givetvis vill vi höra vad de etablerade partierna har att säga till folket om den ekonomiska kris som de till stora delar skapat och som folket nu får betala för. Hur har politikerna kunnat skuldsätta det svenska folket och framtida generationer i så hög utsträckning? Varför ska man fortsätta rösta på dem? Har partierna lärt sig något av den rådande krisen och hur ska Sverige ta sig ur krisen?

Scen 8 – Kulturscenen

Kulturen har en otroligt viktig roll i ett samhälle, och påverkar människor på djupet, både medvetet och omedvetet, på gott och ont. Med erfarna, karismatiska och kända programledare blir denna scen extra spännande! Häng med på en resa genom den mångfald av musiker, konstnärer och andra artister som respekterar äkta mångfald och som har modet att stå upp för det fria ordet! Vilka berättelser på detta tema har de själva varit med om? Ska vi skratta eller gråta åt dagens situation?

Lennart Matikainen
Lennart Matikainen

Lennart Matikainen är officiell talesperson för Svenska Bok- & Mediemässan den 20:e augusti.

Mer information om mässan kommer inom kort men du kan redan nu boka din biljett för att vara säker på att få en plats.

Förboka din lunch

I samarbete med restaurangen som finns i lokalen så erbjuder vi alla mässbesökare att förboka sin lunch till det kraftigt rabatterade priset 105 kronor (pris på plats 195 kr). Du kan förboka din lunch fram till 7 dagar innan mässans start.

Det finns två olika alternativ på menyn:
Lunch alternativ 1. Ricotta- och spenatfyllda färska cannelloni gratinerade med béchmel- och tomatsås. Blandad sallad, bröd och måltidsdryck ingår.

Lunch alternativ 2. Ungersk gulasch med kokt potatis. Blandad sallad, bröd och måltidsdryck ingår.

The Standardbiljett ticket sales has ended!

Datum

aug 20 2022
Expired!

Tid

11:00 - 18:00

Kostnad

495,00 SEK

Offentliggjorda medverkande:

 • Aida Reva
  Aida Reva
  Entreprenör
 • Åke Blomdahl
  Åke Blomdahl
  Konstnär & journalist

  Åke Blomdahl har utbildning från Kungliga Konsthögskolan och har verkat som konstnär på 1980- och 90-talen samt de senaste åren. Däremellan har han bl a arbetat som programmerare och återkommande skribent i Nya Tider. Ett av Åkes grundteman, för konsten men även inom andra områden, har länge varit skogen – den svenska taigan – som vårt folk framsprungit tillsammans med. Han hoppas att med sina målningar från skogen kunna väcka längtan efter naturlig skönhet och minnet av vårt ursprung.

 • Alexander Johansson
  Alexander Johansson
  Programledare

  Alexander Johansson har en bakgrund som konsult inom diverse organisationer och ett mångårigt engagemang i olika aktuella samhällsfrågor. På Svenska Bok- & Mediemässan har han uppdrag som skribent och programledare.

 • Alexander Pohl
  Alexander Pohl
  Finansanalytiker

  Alexander Pohl är en före detta bankir som jobbat för en av världens grönaste banker. Han slutade med bankjobbet när han insåg att dagens miljörörelse är ego-driven och korrupt, likaså de banker som finansierar kalaset. Pohl har tidigare deltagit på Frihetsnytt i en intervju om när han fick chansen att träffa Greta Thunberg och protestera mot miljörörelsen.

 • Alexander Söderberg
  Alexander Söderberg
  F.d. Analytisk kemist

  Alexander Söderberg är f.d. Elitidrottare och analytisk kemist med inriktning på Life Science. Han är även medgrundare till vinnarskolan.se – en portal med poddar, videos och coaching kring personlig utveckling. Alexander påbörjade sitt politiska intresse under åren 2008-2014 i samband med en långvarig vistelse i USA och arbetar med självförbättring enligt tanken att ett bättre samhälle bygger på bättre individer.

 • Alfred Westh
  Alfred Westh
  Klimataktivist
 • Anders Andersson
  Anders Andersson
  F.d. Utvecklingschef Swedbank

  Anders Andersson har yrkesbakgrund som utvecklingschef på Swedbank, konsult vid Nasdaq OMX och projektledare för Nordeas aktieportföljer. Därtill är Andersson en av grundarna till Maven Federal Credit Union – en bankplattform för så kallade peer-to-peer-lån, sparande och överföringar av tillgångar genom en blockkedje-baserad finansiell struktur som gynnar användare och företag men missgynnar den globala banksektorn.

 • Andreas Feymark
  Andreas Feymark
  Tekn. Dr & politiker

  Andreas Feymark är i grunden civilingenjör inom kemiteknik och teknologie doktor vid Chalmers Tekniska Högskola. Feymark gick med i Sverigedemokraterna år 2010 och har sedan dess bl a suttit i partistyrelsen och varit distriktsordförande för SD i Halland. Ideologiskt är Feymark nationalist och valde år 2018 att lämna SD för att istället ansluta sig till AFS där han nu är verksam.

 • Andreas Hultén
  Andreas Hultén
  Student
 • Andreas Sidkvist
  Andreas Sidkvist
  Ordf. Partiet MOD

  Andreas Sidkvist har en yrkesbakgrund som projektledare, webbdesigner och kommunikatör genom det egna företaget Sidkvist Kreativa Byrå. Sidkvist brinner för hållbarhet och att skapa medvetenhet för klimatfrågan vilket genomsyrar både hans ideella engagemang inom organisationerna Global Action Plan, Klimataktion och Medveten konsumtion. Utöver klimatfrågan är Sidkvist engagerad i frågan om medicinsk diskriminering relaterat till COVID-19, varvid han tagit initiativ till mot-kampanjen Kavla-Ner samt grundat det politiska partiet MOD.

 • Anita Bååth
  Anita Bååth
  Reporter

  Anita Bååth har en bakgrund som handledare i personlig utveckling mental träning med flerårig yrkeserfarenhet av hypnos och andra tekniker där klienter med hjälp av tankeövningar och meditation får hjälp att släppa taget om rädslor som är kopplade till olika situationer. Sedan 2019 arbetar Anita som nyhetsankare för SwebbTV Nyheter.

 • Anita Nilsson
  Anita Nilsson
  Läkare

  Anita är läkare, specialiserad i psykiatri. Anita brinner för de äldres och de hemlösas situation i samhället. Hon har bland annat jobbat i 2 år med att ta fram ett kompendium som beskriver den vanvård av våra äldre som pågår idag. Anita har tidigare jobbat politiskt för att få till stånd en förändring av situationerna för dessa utsatta grupper.

 • Anton Stigermark
  Anton Stigermark
  Författare
 • Arne Weinz
  Arne Weinz
  Civ.ing & företagare

  Arne Weinz grundade företagen Datasvar och GoExcellent. Han har bakom sig över 30 år som VD för verksamheter med över 2 000 anställda i 6 länder. Weinz politiska gärning började 2019 med utgivningen av boken Perfekt Storm – den första i bokserien Europasviten.

 • Axel W Karlsson
  Axel W Karlsson
  Präst

  Axel W Karlsson är utbildad teolog och har länge arbetat som präst i Svenska kyrkan. Idag är han istället kritisk till Svenska kyrkans verksamhet och är kandidat för Alternativ för Sverige.

 • Bo Jonsson
  Bo Jonsson
  Knapptryckarna
 • Carl Lundström
  Carl Lundström
  IT-företagare

  Carl Lundström är företagare, samhällsdebattör samt kanske mest känd som filantrop. Han är ursprungligen arvtagare till Wasaknäcke och OLW och har efter försäljningen av dessa bolag grundat, finansierat och utvecklat flera olika företag, huvudsakligen inom IT-branschen. Lundström har under flera årtionden haft ett politiskt engagemang som bl a debattör och finansiär av många organisationer utanför den riksdagspolitiska sfären.

 • Christian Peterson
  Christian Peterson
  Journalist

  Christian Peterson är i grunden politiskt engagerad i Moderata Ungdomsförbundet, vilket han kom att lämna för Alternativ för Sverige. Som politisk aktivist har han arbetat med konfrontativa persongranskningar och blev därigenom uppmärksammad av Exakt24 där han idag arbetar som grävande journalist.

 • Conny Andersson
  Conny Andersson
  Utbildare och f.d. polis

  Conny arbetade han som polis i 20 år på Stockholms gator och förorter med stora utmaningar i kampen mot orättvisor, organiserad brottslighet och korruption. Han var lärare i vapentaktik och taktisk spårning vid Polishögskolan men valde efter flera år av hot, våld och justitiemord att lämna Polisen. Conny är idag verksam som opinionsbildare och arbetar med Tracker School Sweden. Han är även författare till boken ”En svensk indian”.

 • Dan Park
  Dan Park
  Konstnär

  Dan Park är gatukonstnär, uppväxt utanför Umeå och har varit medlem i Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund. Park började sin karriär som gatukonstnär år 1988 genom att klistra upp affischer på mördaren Juha Valjakkala, och senare kom hans konst att anta en mer politisk prägel. Genom åren har Dan Park blivit en av Sveriges mest kontroversiella konstnärer och har på grund av sin konst avtjänat tre straff för hets mot folkgrupp. Själv betraktar sig Dan Park som antikapitalist men plockar lite från både vänster och höger.

 • David Bergqvist
  David Bergqvist
  F.d. ordf. SD-Nacka

  David Bergqvist har sin bakgrund inom Sverigedemokraterna (SD) och var under flera år framgångsrik ordförande för SD-Nacka. På grund av sin frispråkighet och SD:s ökande censur skiljdes partiet och Bergqvist åt. Bergqvist har ett särskilt intresse för svensk kultur och historia och är idag engagerad i flera sammanhang där detta har sitt fokus.

 • Einar Askestad
  Einar Askestad
  Författare

  Einar Askestad, född 22 mars 1964 i Kalix, är en svensk författare. På fädernet norrman, på mödernet österrikisk-ungersk. Askestad är uppvuxen i Portugal, Spanien, Österrike och Sverige. Han debuterade 1997 med novellsamlingen Det liknar ingenting. Han har publicerat prosa och lyrik samt essäer och artiklar i en mängd tidskrifter i Sverige, Finland och Norge.

 • Emilia Ögell
  Emilia Ögell
  Frihetsaktivist
 • Erik Almqvist
  Erik Almqvist
  Chefredaktör Exakt24

  Erik Almqvist är som chefredaktör för Exakt24 en av de största namnen inom svensk alternativmedia. Han är bosatt i Ungern men driver Exakt24 som ett opinionsbildande projekt inriktat på svensk inrikespolitik. Innan han blev inblandad i mediebranschen var Almqvists ledamot i Sveriges Riksdag för SD, ett uppdrag som han lämnade 2013.

 • Eva Donell
  Eva Donell
  Ordf. Blågula Korset

  Eva Donell är grundaren bakom den ideella hjälporganisationen Blågula Korset som driver verksamhet inom välgörenhet. Donell är i grunden civilekonom och har arbetat hela sitt yrkesverksamma liv inom bank och finans och påbörjade sitt politiska engagemang 2018. Eva tillskriver sitt uppvaknande till boken Simma med hajar.

 • Evelina Hahne
  Evelina Hahne
  Civ.ing & opinionsbildare

  Evelina Hahne är utbildad civilingenjör inom Indek och jobbar som Financial Controller. Vid sidan av opinionsbildningen på Twitter finner vi det Evelina ser som sin mest betydelsefulla uppgift – som hustru till William Hahne och mor till en ettåring.

 • Fabian Fjälling
  Fabian Fjälling
  Medborgarjournalist

  Fabian Fjälling är medborgarjournalist och mannen bakom kanalen Granskning Sverige som under flera år anonymt ringde till politiker, ledande journalister och opinionsbildare och ställt svåra frågor till dessa. Fjälling utmärker sig för intervjuer med hög journalistisk kvalitet där svåra frågor ställs på ett vänligt och intensivt sätt.

 • Felicia Axelsson
  Felicia Axelsson
  Opinionsbildare
 • Felicia Eriksson
  Felicia Eriksson
  Skribent & frihetsaktivist

  Felicia Eriksson är tvåbarnsmamma med aktivistisk slagsida. Felicia har ett samhällsengagemang inom bland annat frågan om medicinsk diskriminering relaterat till COVID-19 där hon förekommit som återkommande talare och debattör. På Svenska Bok- & Mediemässan har Felicia arbete som skribent och researcher.

 • Fredrik Larsson
  Fredrik Larsson
  Musiker
 • Glenn Dormer
  Glenn Dormer
  Leg. Läkare

  Glenn Dormer är legitimerad läkare och en av initiativtagarna bakom projektet Bota Sverige – en liten grupp hälso- och sjukvårdspersonal som arbetar utan ekonomiska vinstintressen. Gruppens syfte är att inhämta svar från över 600 olika myndigheter och privata vårdgivare samt att informera det svenska folket om vetenskapligt beprövade och patientsäkra behandlingsmetoder mot Covid-19.

 • Gösta Walin
  Gösta Walin
  Docent & Professor Emeritus

  Gösta Walin är professor emeritus i oceanografi på Geovetarcentrum vid Göteborgs universitet. Walin har en bakgrund som civilingenjör och docent i teoretisk fysik och utsågs år 2010 till hedersdoktor vid University of Dundee i Skottland. Sedan 1970-talet upprätthåller Walin ett mångårigt engagemang i samhällsdebatten kring bland annat vattenföroreningar, kärnkraft och annan energipolitik, samt i närtid i debatten om klimatfrågan och människans roll för koldioxidhalterna.

 • Gustav Kasselstrand
  Gustav Kasselstrand
  Partiledare Alternativ för Sverige
 • Håkan Bergmark
  Håkan Bergmark
  Dykare

  Håkan Bergmark har en bakgrund som militär dykare, marinofficer och civilt utbildad med fartygsbefälsexamen klass 8. Bergmark var en av de dykare som på uppdrag av Marinens Räddningstjänst genomförde de första dykningarna kring Estonia 1994, varvid han upptäckte och filmade ett hål i skrovet. Idag, 27 år senare, är Bergmark verksam som samhällsdebattör genom en egen YouTube-kanal. Han har även vittnat om dykningarna kring Estonia i intervjuer med bl a SwebbTV och Exakt24.

 • Hans Erixon
  Hans Erixon
  Civilingenjör

  Hans Erixon är utbildad civilingenjör och egenföretagare med en bakgrund inom både svensk och utländsk industri. Han började intressera sig för vad World Economic Forum (WEF) var när han bodde och arbetade i Kina år 2007. Idag är Erixon en expert i ämnet och har ägnat mycket tid i att forska kring vad WEF är, hur de arbetar, vilka strategier de har men framförallt vad deras mål är och vad konsekvenserna är av deras arbete.

 • Helen Osieja
  Helen Osieja
  Författare & forskare

  Helen Osieja har arbetat som föreläsare vid flera tyska universitet samt vid University of Maryland University College inom områdena interkulturell kommunikation, latinamerikanska studier, internationella relationer och kulturstudier. Som författare har Osieja skrivit om bl a amerikansk utrikespolitik samt om utbildningspolitik i Sverige och Mexiko. Osieja talar fem europeiska språk flytande och har en doktorsexamen i internationella relationer och håller just nu på att avsluta en masterexamen i internationell utveckling vid Stockholms Universitet.

 • Henrik Sundin
  Henrik Sundin
  Chefredaktör Svenska Morgonbladet

  Henrik Sundin är utbildad civilekonom och har även en examen i historia. Han har arbetat som VD inom vårdsektorn, drivit eget företag i kulturturismbranschen och även varit aktiv inom Moderaterna, som han lämnade 2020 på grund av den smala åsiktskorridoren inom partiet. Under den värsta pandemihysterin startade Henrik och några andra konservativa vänner tidningen Svenska Morgonbladet där han nu är chefredaktör.

 • Hicks
  Hicks
  Artist

  Hicks heter egentligen Miqael Persson och är född i södra Sverige. Han har gjort en fin musikalisk karriär i USA där han är mer känd än i Sverige. Hicks första singel ”Mamas Kitchen” blev en rejäl radiohit. Den klättrade högt på radiolistorna både i EU-länder och i USA. Debutspelningen på countryfestivalen American-Journeys i Frankrike inför 18 000 pers i publiken var en succe. Hicks är det första svenska band som någonsin har blivit nominerade till Independent Music Networks Country Music Awards i Nashvilleoch sen gå och vinna är ett fantastiskt bra betyg för svensk country.

 • Ingrid Carlqvist
  Ingrid Carlqvist
  Journalist & författare

  Ingrid Carlqvist har arbetat som journalist vid flera svenska kvällstidningar samt författare som skrivit ett flertal böcker. Hon påbörjade sin politiska gärning år 2012 som chefredaktör för publikationen Dispatch International och har författat boken Från Sverige till Absurdistan. Idag driver hon en journalistisk kanal tillsammans med Maria Celander.

 • Izabella Jarvandi
  Izabella Jarvandi
  Programledare

  Izabella Nilsson Jarvandi är nyhetsankare och programledare inom flera alternativmedier. Hon påbörjade sitt samhällsengagemang som aktivist för gula västarna i Sverige och blev uppmärksammad som ung, modig och intelligent. Izabella medverkar idag i podden Hem och Härd – ett program som stärker kvinnors traditionellt feminina identitet.

 • Jan Berger
  Jan Berger
  Affärsutvecklare

  Jan Berger har i 30 år drivit egen konsultverksamhet som affärsutvecklare av bl a marknadsföring, försäljning och kommunikation främst riktat till småföretagare och entreprenörer. Berger är en av de tidigaste medlemmarna i partiet Alternativ för Sverige och kandiderade för dem i kyrkovalet 2021.

 • Jan Blomgren
  Jan Blomgren
  Professor - Kärnfysik

  Jan Blomgren är företagare och före detta professor i tillämpad kärnfysik. Blomgren har bland annat arbetat med utvecklingsinsatser inom området transmutation. År 2009 lämnade han professorstjänsten för att bli seniorexpert vid Vattenfall, där han bland annat var föreståndare för Svenskt kärntekniskt centrum, och arbetade med att stimulera och utveckla forskningssamverkan mellan högskolor, myndighet och näringsliv inom det kärntekniska området i Sverige. Blomgren har skrivit debattboken ’Allt du behöver veta om Sveriges elförsörjning’ som bland annat varnar för instabiliteter i elförsörjning.

 • Jan Tullberg
  Jan Tullberg
  Docent - Företagsekonomi

  Jan Tullberg är docent i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm och ansluten till ett flertal forskningscenter vid Stockholms Universitet. Tullberg är publicerad i både svenska och internationella tidskrifter med inriktning på ekonomi, statsvetenskap och demografisk analys. Inom det sistnämnda ämnet har han gett ut boken Låsningen – en analys av svensk invandringspolitik där han ger sina resonemang kring invandringens konsekvenser på ekonomi, demografi, kriminalitet och social sammanhållning.

 • Jeff Ahl
  Jeff Ahl
  F.d. Riksdagsman

  Jeff Ahl är politiker och specialistofficer vid Norrbottens Regemente. Ahl har sin politiska bakgrund som riksdagsledamot för Sverigedemokraterna där han bland annat var verksam i försvarsutskottet. I mars 2018 bytte han parti till det nystartade Alternativ för Sverige och blev därmed politisk vilde i riksdagen. Idag ingår han i Alternativ för Sveriges styrelse.

 • Jesper Johansson
  Jesper Johansson
  Journalist

  Jesper Johansson är i grunden biomedicinsk analytiker men arbetar sedan flera år som oberoende frilansjournalist med flera av de ledande alternativmedierna som uppdragsgivare. Många av hans högkvalitativa reportage och intervjuer har lockat hundratusentals tittare.

 • Johan Lindblad
  Johan Lindblad
  Politisk rådgivare

  Johan Lindblad har en lång bakgrund som bland annat politiskt sakkunnig för Sverigedemokraternas riksdagsgrupp och flera viktiga poster inom Miljöpartiet, Nordiska Rådet samt Nordiska Ministerrådet. Lindblad har varit styrelseledamot för flertalet organisationer och riksförbund och använder idag sina kompetenser som debattör i demokrati & frihetsfrågor.

 • Johan Widén
  Johan Widén
  Folkets demonstration
 • Johanna Carsbrant
  Johanna Carsbrant
  Affärsutvecklare

  Johanna Carsbrant har i 18 år drivit egen konsultverksamhet som affärsutvecklare av bland annat marknadsföring, försäljning och kommunikation inom en mängd olika branscher. För drygt 9 år sedan drabbades Carsbrant av den ovanliga sjukdomen LHON, vilket gjorde att hon, då trettiotre år gammal, blev blind.

 • Johannes Haddad
  Johannes Haddad
  Lärare
 • Jonas Nilsson
  Jonas Nilsson
  Dokumentärfilmare

  Jonas Nilsson är författare och dokumentärfilmare och har släppt flera uppmärksammade kritiska granskningar av det könlösa samhället, globalism och förtrycket av boer i Sydafrika. Han är drivande bakom satsningarna Palaestra Media och Boer Project. På Svenska Bok- & Mediemässan den 5 mars hade Nilsson premiärvisning för sin nya dokumentärfilm “Makthavarna du aldrig valde”. Dokumentären sågs totalt av uppemot en halv miljon människor.

 • Jüri Lina
  Jüri Lina
  Författare
 • Karl-Olov Arnstberg
  Karl-Olov Arnstberg
  Professor - Etnologi

  Karl-Olov Arnstberg är etnologisk forskare och författare samt tidigare professor vid Stockholms Universitet. Arnstberg har bedrivit flera forskningsprojekt om romsk kultur och historia i Sverige. Hans bok Svenskar och Zigenare har kommit att anses som kontroversiell eftersom hans forskning tydligt skildrar den organiserade brottslighet som utövas inom de romska parallellsamhällena och analyserar varför alla försök att assimilera romer i det svenska samhället har misslyckats.

 • Katerina Janouch
  Katerina Janouch
  Författare

  Katerina Janouch, född i Tjeckien och uppväxt i Sverige, är yrkesverksam som bl a författare, föreläsare och debattör. Totalt har hon gett ut över 60 barn och vuxenböcker. Janouch politiska gärning fick sin början 2017 när hon kritiserade Sverige i tjeckisk TV – något som väckt reaktioner från t o m från Stefan Löfven. Händelsen har skildrats bl a i boken Bilden av Sverige.

 • Lars Bern
  Lars Bern
  Tekn.Dr & f.d. företagsledare

  Lars Bern är teknologie doktor, företagsledare, författare och debattör. Bern har yrkeserfarenhet som VD för Svensk Metanolutveckling, AB ÅF, Svenska Miljöforskningsinstitutet IVL och konglomeratet Incentive, miljörådgivare för ABB samt har lång bakgrund som ordförande och ledamot för en lång rad företag och organisationer, däribland Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin och tidigare Kungliga Vetenskapsakademins miljökommitté. Som samhällsdebattör har Bern skrivit 12 böcker inom ämnen som rör miljö, hälsa och geopolitik. Lars Berns blogg https://anthropocene.live/ återpubliceras ofta i NewsVoice och han medverkar regelbundet i inslag på SwebbTV.

 • Lennart Matikainen
  Lennart Matikainen
  Författare & coach

  Lennart Matikainen har varit verksam som TV-profil, programledare och idrottsman samt skrivit ett flertal böcker. Matikainens politiska gärning fick sin början 2016 i samband med att ha utsatts för åsiktsförtryck från TV4. Därefter har han bl a arbetat för Alternativ för Sverige och varit programledare på SwebbTV.

 • Li Sam Björk
  Li Sam Björk
  Entreprenör & Skribent

  Li Sam Björk är utbildad elektronikingenjör inom säkerhetsbranschen med 30 års yrkeserfarenhet som egenföretagare med utveckling och produktion av egna produkter. Li Sam har genomgått könsbyte och har som pensionär idag hunnit med att studera två terminer statsvetenskap på Stockholms Universitet, samt driver hemsidan ”Företaget Sverige” som ett realpolitiskt initiativ.

 • Magnus Stenlund
  Magnus Stenlund
  F.d. Analyschef SEB

  Magnus Stenlund är i grunden jurist och civilekonom. Under 90-talet arbetade Stenlund för Ratoskoncernen med förvärv av fastigheter i Tyskland och blev efter några års karriär analyschef på SEB. År 2017 startade Stenlund den politiska bloggen Sunt Förnuft som en reaktion mot Bonniermedias åsiktsorienterade journalistik. Magnus Stenlund har därefter arbetat för Exakt24 och SwebbTV som debattör och programledare.

 • Maria Celander
  Maria Celander
  Journalist

  Maria Celander har arbetat som journalist vid flera svenska kvällstidningar såsom Kvällsposten och Aftonbladet. Celander var med om att starta en av Sveriges första alternativmedier, nättidningen Dispatch International, som på många sätt var ett pionjärprojekt för de oberoende medier som existerar idag. Tillsammans med Ingrid Carlqvist driver Celander idag den journalistiska kanalen Ingrid & Maria.

 • Marianne Liljeholt
  Marianne Liljeholt
  Sjuksköterska
 • Marie Nordin
  Marie Nordin
  Programledare

  Marie Nordin har en yrkesbakgrund som kanslisekreterare vid Försvarsdepartementet, samt ett mångårigt samhällsengagemang inom bland annat frågan om medicinsk diskriminering relaterat till COVID-19 samt folkbildningsprojektet Education4Future. På Svenska Bok- & Mediemässan har Nordin uppdrag som programledare och skribent.

 • Martin Zetterstedt
  Martin Zetterstedt
  Fastighetsutvecklare
 • Martina Edoff
  Martina Edoff
  Musiker
 • Mattias Dahlgren
  Mattias Dahlgren
  Journalist
 • Max Winter
  Max Winter
  Grundare Frihetsrörelsen

  Max Winter är uppväxt i Stockholmsförorten och arbetade ursprungligen med hälsooptimering som coach för elitidrottare. Winter är en av de drivande krafterna bakom demonstrationerna mot den svenska corona-politiken som samlat tusentals svenskar under våren 2021 samt en av initiativtagarna bakom nätverket Frihetsrörelsen som verkar för att samla en gräsrotsrörelse mot globalistisk makt över individens grundläggande friheter.

 • Mikael Cromsjö
  Mikael Cromsjö
  Vakenrörelsen

  Mikael Cromsjö är självlärd programmerare och driver idag en egen IT-konsultverksamhet. Sin personliga resa började han för länge sedan där han bland annat intresserat sig för det zenbuddhistiska samfundet. Cromsjö är mest känd för att ha grundat vakenrörelsen som profilerar sig i frågor som frihet och rättvisa. 2004 grundade han vaken.se som av många räknas som en av av de plattformar som la grunden till frihetsrörelsen.

 • Mikael Fjällid
  Mikael Fjällid
  Överläkare

  Mikael Fjällid är läkare med specialisering på anestesi och intensivvård som arbetat som överläkare med medicinskt ledningsansvar för Anestesikliniker i Hudiksvall, Södertälje och Stockholm. Fjällid har ingått i AFS riksdagslista under valet 2018 och har främst uppmärksammats i samhällsdebatten under lanseringen av COVID-19 då han kritiserade Sveriges nedmonterade vårdkapacitet. Idag arbetar Fjällid som överläkare vid Ålands Centralsjukhus i Mariehamn.

 • Mikael Willgert
  Mikael Willgert
  Grundare – Swebbtv

  Mikael Willgert är i grunden civilingenjör i teknisk fysik med yrkeserfarenhet som chef för forskning och utveckling inom flera svenska industriföretag. I april 2016 grundade han Swebbtv som en reaktion mot de massmediala koncernernas selektiva nyhetsförmedling. Willgert arbetar inte bara som VD utan även programledare på några av Swebbtvs program, där han blivit mycket omtyckt för sina varma och inkännande intervjustil.

 • Miranda Törnqvist
  Miranda Törnqvist
  Frihetsaktivist
 • Natalie Jonsson
  Natalie Jonsson
  Frihetsrörelsen
 • Nick Alinia
  Nick Alinia
  Poddare

  Nick Alinia driver den populära podden Inblick med Nick där han intervjuar mer eller mindre politiska profiler. Han har gjort sig ett namn som en konservativ och samhällsintresserad person med öppna sinnen. Idag driver Alinia tillsammans med Katerina Janouch podden Tillsammans med Katerina & Nick.

 • Nils Littorin
  Nils Littorin
  Läkare
 • Olle Felten
  Olle Felten
  F.d. riksdagsman

  Olle Felten har varit småföretagare i databranschen i större delan av sitt yrkesliv, samtidigt som han varit engagerad i kommunpolitiken på hög nivå. Felten satt senast som riksdagsledamot för Sverigedemokraterna mellan 2014-2018. Han satt som ledamot både i skatteutskottet och riksbanksfullmäktige, så skatter är något han är mer än väl insatt i.

 • Oscar Overgaard
  Oscar Overgaard
  Jurist

  Oscar Overgaard är utbildad till jurist och har bott i många länder. Han kom först i kontakt med alternativmedia som juridisk rådgivare till SwebbTV, mot bakgrund av dess avstängning från YouTube. Oskar är engagerad i olika samhällsfrågor, främst den om medicinsk diskriminering relaterat till COVID-19.

 • Öystein Rönne
  Öystein Rönne
  Samhällsanalytiker
 • Patrik Engellau
  Patrik Engellau
  Författare
 • Peder Bokenhielm
  Peder Bokenhielm
  Grundare Bränsleupproret

  Peder Blohm Bokenhielm har sin yrkesmässiga bakgrund inom fordonsindustrin, men är idag känd som samhällsdebattör och ordförande för Bränsleupproret, vilken han gick med i år 2018 när nätverket samlade ca 2 000 personer. Under Peders ordförandeskap har nätverket växt till att omfatta över 500 000 medlemmar, vilket gör det till en av de största missnöjesgrupperna i Sveriges historia.

 • Peter Abelin
  Peter Abelin
  Civ.ek & läkare

  Peter har sin främsta yrkeserfarenhet från finansbranschen och i läkemedelsindustrin som aktiefondförvaltare, analytiker och prövningsledare. Han har bland annat varit ansvarig för Swedbanks Roburs läkemedelsfond. Han är utbildad civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och läkare från universitetet i München. Bakom sig har han också ett mångårigt engagemang i Moderaterna där han bland mycket annat var vice ordförande för partiets största förening i Stockholm.

 • Petrit Latifi
  Petrit Latifi
  Debattör

  Petrit Latifi är samhällsdebattör med fokus på frågor kring klankultur paralellsamhällen, gängkriminalitet samt den massmediala rapporteringen om dessa ämnen. Latifi har själv invandrarbakgrund och är uppväxt i det som kallas för ett ”utsatt område”, vilket han skildat i sin bok Tankar från Förorten. Som debattör riktar han skarp kritik mot Socialdemokraterna och de stödpartier i Riksdagen som han menar har möjliggjort en besinningslös migrationspolitik som skadar tiotusentals svenskar och skötsamma invandrare.

 • Pierre Tinderfjäll
  Pierre Tinderfjäll
  Hälsocoach

  Pierre Tinderfjäll är utbildad coach inom träning och hälsa och arbetar idag med behandlingar inom djupsensibilitet med fokus på fötter, hållning och gångsteget. Pierre är en av de drivande krafterna inom nätverket Frihetsrörelsen – en gräsrotsrörelse mot globalistisk makt över individens grundläggande friheter – där han har ansvar för säkerhetsarbetet vid demonstrationer och sammankomster.

 • René Malmgren
  René Malmgren
  Civilingenjör

  René Malmgren är civilingenjör med ett förflutet inom Piratpartiet där han fortfarande är engagerad. Hans hjärtefråga var då och är fortfarande objektivitet och sanning, något som präglats hans engagemang. Malmgren är även kunnig inom kryptovalutor och pratar gärna om hur digital valuta, så som Bitcoin, påverkar samhället.

 • Robert Mathiasson
  Robert Mathiasson
  F.d. ord.f Kommunisterna

  Robert Mathiasson har en bakgrund som arbetare vid Volvo Lastvagnar men har under större delen av sin karriär varit verksam som politiker för Kommunistiska Partiet. Under tidigt 2000-tal var Mathiasson ordförande i partiets ungdomsförbund Revolutionär Kommunistisk Ungdom, innan han år 2014 blev ordförande för moderpartiet. I december 2019 lämnade han Kommunisterna helt och sadlade istället om till krönikör för nättidningen Nyheter Idag.

 • Robert Rosenkvist
  Robert Rosenkvist
  Frilansjournalist

  Robert Rosenkvist har sedan 2020 gjort hundratals kritiska intervjuer, sk ’grillningar’, med människor om representerar diverse globalistiska institutioner. Det största fokuset har legat på att granska och kritisera Public Servicebolagen utifrån deras brister i transparens och interaktivitet. Reportagen har publicerats främst på Samnytt, Exakt24, Palaestra Media och NewsVoice.

 • Roger Richthoff
  Roger Richthoff
  Riksdagsman
 • Sanna Hill
  Sanna Hill
  Journalist

  Sanna Hill är medgrundare till NyaTider och ansvarig utgivare för Exakt24. Hon påbörjade sitt politiska engagemang redan tidigt i tonåren och har trots sin unga ålder haft en lång karriär där hon bl a rapporterat från Sydafrika, Libanon och Syrien.

 • Sigmundur Davíð Gunnlaugsson
  Sigmundur Davíð Gunnlaugsson
  Islands f.d. statsminister
 • Staffan Mörner
  Staffan Mörner
  Författare

  Staffan Mörner är ursprungligen lärare i svenska och filosofi med intresse för naturhistoria, teknik och samhällsfrågor. Mörner har under hela sitt liv varit engagerad i miljörörelsen och är därmed väl insatt i miljöförstöring orsakad av människor. Som författare och skribent är Mörner inriktad på klimatpolitik där han granskar populära klimatalarmistiska påståenden ur ett naturvetenskapligt perspektiv.

 • Stefan Torssell
  Stefan Torssell
  Författare

  Stefan Torssell är sjökapten, författare, utbildare och reporter. Han är mest känd för sin bok M/S Estonia – svenska statens haveri, vari han presenterar kontroversiell information om den svenska regeringens mörkläggning kring Estoniakatastrofen. Torssell var tidigare skribent på Avpixlat men lämnade sajten 2014, varefter han fortsatte som skribent för Nya Tider.

 • Tage Perntz
  Tage Perntz
  Yttrandefrihetsombudsmannen

  Tage Perntz har en bakgrund som maskiningenjör från KTH samt civ.ek Stockholm universitet samt mångårig yrkeserfarenhet som företagskonsult vid Ericsson. Tage har engagemang inom Sverigedemokraterna, den opinionsnätverket Yttrandefrihetsombudsmannen samt fram tills nyligen ordförande för kulturföreningen Gimles distrikt Stockholm-Uppsala.

 • Tommy Ulmnäs
  Tommy Ulmnäs
  Författare & f.d. kommundirektör

  Tommy Ulmnäs har en yrkesbakgrund som kommunjurist med 35 års erfarenhet där han bl a arbetat som kommundirektör i två kommuner. Ulmnäs besitter därmed en närmat unik insikt i hur det byråkratiska Sverige har förvaltats under perioden från 1968 till idag, vilket han skildrat i boken Sverige: från välfärdsstat till fattigland.

 • Torbjörn Holkner
  Torbjörn Holkner
  Sjökapten

  Torbjörn Holkner är sjökapten, befälhavare och inspektör som har arbetat i en internationell miljö. Numera är Holkner egenföretagare inom kvalitet och säkerhet, och ledningsprocesser. Ideologiskt identifierar Holkner sig som liberalkonservativ humanist och påbörjade ett politiskt engagemang som riksdagskandidat för Medborgerlig Samling i samband med valet 2018. Idag är han partiledarkandidat för samma parti.

 • Ulf Bejerstrand
  Ulf Bejerstrand
  Musiker

  Ulf Bejerstrand är svensk musiker och ansvarig för musikscenen på mässan i höst. Sin musikaliska karriär började han 1970 i gruppen Flod-Otto och nio är senare gick han över till att köra solo. Mellan åren 1979 och 1984 släppte han sex skivor och bildade sedan gruppen Ulf Bejerstrand Band tillsammans med fyra andra musiker. Bejerstrand driver även Sveriges största artistförmedlingen Nöjestorget. Han startade även SM i luftgitarr och kan tillsammans med Kåre Ljunggren stoltsera med att ha lanserat karaoke i Sverige.

 • Ulf Sandmark
  Ulf Sandmark
  Civilekonom

  Ulf Sandmark är utbildad civilekonom och Schillerinstitutets svenska ordförande. Sandmark har länge haft ett engagemang mot droger och har varit ordförande i antidrogkoalitionen i Sverige och varit redaktör för publikationen Stoppa knarket. I sin politiska gärning var han bland annat medgrundare och ordförande i Europeiska arbetarepartiet. Sandmark är en stark motståndare till krigsalliansen Nato och Sveriges inblandning i den.

 • Victor Eriksson
  Victor Eriksson
  Chefredaktör FrihetsNytt

  Victor Eriksson är sekreterare i Blågula Stiftelsen och chefredaktör för Frihetsnytt. Ursprungligen är Victor fil. Kand i historia och påbörjade sitt intresse för politikens dagsfrågor redan 2012.

 • William Hahne
  William Hahne
  Civilekonom & f.d. politiker

  William Hahne är en fd svensk politiker som varit Stockholms kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna och mellan 2018-2020 var han vice partiledare för Alternativ för Sverige. Han är utbildad fallskärmsjägare vid Livregementets Husarer – K3 samt har en examen från Handelshögskolan i Stockholm.

 • Ylva Franzén
  Ylva Franzén
  Sexualrådgivare

  Ylva Franzén har en fil. mag. och arbetade tidigare som lärare i svenska, engelska och samlevnadsämnen vid en kvinnofolkhögskola och i gymnasieskolan. Som sexualrådgivare har Ylva varit verksam i mer än tjugo år med bas i butiken Afrodites Apotek på Katarina Bangata i Stockholm och Venusgården i Skåne, en kärleksoas mitt ute på den sydskånska slätten, fjärran från vardagens stress och slit.

 • Zoia Zakariasdotter
  Zoia Zakariasdotter
  Modiga Människor

  Zoia Zakariasdotter är mamma till tre barn och har drivit bloggen Krigarens Själ om föräldraskapets utmaningar och funderingar. Under en utdragen period tvingades Zoia driva en process mot hyresvärden Svenska Bostäder, vilket gav insikter om det svenska samhällets byråkrati och problem. I samband med detta startade hon podden och YouTube-kanalen Modiga Människor där hon intervjuar olika personer som ett sätt att navigera vår samtid.

QR Code

Vi använder kakor för att förbättra din vistelse på hemsidan. Genom att surfa vidare godkänner du vår integritetspolicy.