Swebbtv huvudsponsor
Svenska Bok- & Mediemässan 2022 Finanseliten

Svenska Bok- & Mediemässan 5:e mars 2022

Obs! Biljettförsäljningen är öppen fram till midnatt torsdagen den 3:e mars eller till biljetterna tar slut.

Yttrandefrihet & Finanseliten

Svenska Bok- & Mediemässan har växt till att bli en gemensam plattform för att uppmärksamma de personer och frågor som inte ges utrymme i den massmediala debatten. Perioden 2018 – 2021 var åren då ”alternativa” medier växte till att bli etablerade. Nu är det dags för en ännu större satsning – den 5 mars 2022 i Stockholm är det dags att flytta fram positionerna ytterligare. Evenemanget växer redan med internationella utblickar.

Mässgolvet breddas avsevärt med betydligt fler utställare än tidigare, antalet entrébiljetter dubblas till över 1 000, scenprogrammen. Under vårens mässa består scenprogrammet av över 100 medverkande författare, forskare, journalister och sakkunniga som tillsammans medverkar i över 40 programpunkter.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Masshallen.png

Mässutställning på Svenska Bok- & Mediemässan 2022

Ute i mässhallen möter vi ett myllrande golv med över 60 olika utställare där alternativmediebolag och egna bokförlag varvas med föreningar, aktivistgrupper, politiska partier och en mängd företag. Vi är glada och stolta över att kunna erbjuda våra besökare och medverkande allt det positiva som det fysiska mötet mellan våra utställare och den nyfikna svenska allmänheten ger.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Premiarvisning.png

Premiärvisning – Makthavarna du aldrig valde

Dokumentärfilmen ’Makthavarna du aldrig valde’ har premiärvisning på vårens mässa! Den stora kronjuvelen i scenprogrammet är fokuset på Finanseliten, bland annat genom dokumentärfilmen ’Makthavarna du aldrig valde’ som har premiärvisning på mässan den 5 mars. Dokumentären är en produktion av Palaestra Media och blottlägger de maktförhållanden som verkar bortom partipolitik och allmänna val. Läs mer här.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Panelsamtal.png

Panelsamtal – Scen 1 & 2

Scenprogrammet på Svenska Bok- & Mediemässan är planerat för att vara just den gemensamma plattform där alla med ett genuint engagemang för samhällets framtid kan mötas. De viktiga samtal som scenprogrammen utgör är förstås planerade för att spegla vår samtid. Med programpunkter som berör expertis inom Covid-19, analyser kring demokrati och yttrandefrihet, gängkriminalitet och massmigration samt hur svenska folket från höger och vänster börjar göra gemensam sak för ett bättre samhälle har vi samlat ett inspirerande och högaktuellt scenprogram för alla våra besökare. Läs mer här.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Scen-3-B.png

Föredrag & debatter – Scen 3

På scen 3 erbjuder Svenska Bok- & Mediemässan en uppsättning av föredrag som från varsitt håll knyter an till ’Yttrandefriheten & Finanseliten’, som är vårens tema. Vår vision är att beröra människor och verkligen skapa den där känslan av gemensam framgång. Läs mer här.

Köp din biljett till den 5 mars

För att ta del av scenprogrammen på plats krävs en entrébiljett, som kostar 495 kr. I entrébiljetten ingår entré till Svenska Bok- & Mediemässan 2022 med möjlighet att ta del av diskussioner och samtal på scener, köpa signerade böcker och andra produkter på mässgolvet samt förstås ta del av den ovärderliga entusiasm och inspiration som skapas genom de otaliga personliga möten som eventet är plattform för.

Kort sagt – det blir en högaktuell och oförglömlig upplevelse. Hoppas vi ses där!

The Standardbiljett ticket sales has ended!

Datum

mar 05 2022
Expired!

Tid

11:00 - 17:00

Kostnad

495,00 SEK

Offentliggjorda medverkande:

 • Aga Wilson
  Aga Wilson
  Adj. Professor

  Aga Wilson är frilansjournalist på NewsVoice och har en bakgrund som statsvetare och humanitär konsult, människorättsaktivist och social entreprenör. Wilson har yrkeserfarenhet som Adjungerad Professor vid St. John’s University som utbildare i media, kommunikation och internationella relationer samt har arbetat som global konsult för mänskliga rättigheter, politisk rådgivning samt har varit internationell utbildare för FN i New York och ett flertal ideella humanitära projekt.

 • Åke Blomdahl
  Åke Blomdahl
  Konstnär & journalist

  Åke Blomdahl har utbildning från Kungliga Konsthögskolan och har verkat som konstnär på 1980- och 90-talen samt de senaste åren. Däremellan har han bl a arbetat som programmerare och återkommande skribent i Nya Tider. Ett av Åkes grundteman, för konsten men även inom andra områden, har länge varit skogen – den svenska taigan – som vårt folk framsprungit tillsammans med. Han hoppas att med sina målningar från skogen kunna väcka längtan efter naturlig skönhet och minnet av vårt ursprung.

 • Alexander Johansson
  Alexander Johansson
  Programledare

  Alexander Johansson har en bakgrund som konsult inom diverse organisationer och ett mångårigt engagemang i olika aktuella samhällsfrågor. På Svenska Bok- & Mediemässan har han uppdrag som skribent och programledare.

 • Alexander Söderberg
  Alexander Söderberg
  F.d. Analytisk kemist

  Alexander Söderberg är f.d. Elitidrottare och analytisk kemist med inriktning på Life Science. Han är även medgrundare till vinnarskolan.se – en portal med poddar, videos och coaching kring personlig utveckling. Alexander påbörjade sitt politiska intresse under åren 2008-2014 i samband med en långvarig vistelse i USA och arbetar med självförbättring enligt tanken att ett bättre samhälle bygger på bättre individer.

 • Anders Andersson
  Anders Andersson
  F.d. Utvecklingschef Swedbank

  Anders Andersson har yrkesbakgrund som utvecklingschef på Swedbank, konsult vid Nasdaq OMX och projektledare för Nordeas aktieportföljer. Därtill är Andersson en av grundarna till Maven Federal Credit Union – en bankplattform för så kallade peer-to-peer-lån, sparande och överföringar av tillgångar genom en blockkedje-baserad finansiell struktur som gynnar användare och företag men missgynnar den globala banksektorn.

 • Andreas Feymark
  Andreas Feymark
  Tekn. Dr & politiker

  Andreas Feymark är i grunden civilingenjör inom kemiteknik och teknologie doktor vid Chalmers Tekniska Högskola. Feymark gick med i Sverigedemokraterna år 2010 och har sedan dess bl a suttit i partistyrelsen och varit distriktsordförande för SD i Halland. Ideologiskt är Feymark nationalist och valde år 2018 att lämna SD för att istället ansluta sig till AFS där han nu är verksam.

 • Andreas Sidkvist
  Andreas Sidkvist
  Ordf. Partiet MOD

  Andreas Sidkvist har en yrkesbakgrund som projektledare, webbdesigner och kommunikatör genom det egna företaget Sidkvist Kreativa Byrå. Sidkvist brinner för hållbarhet och att skapa medvetenhet för klimatfrågan vilket genomsyrar både hans ideella engagemang inom organisationerna Global Action Plan, Klimataktion och Medveten konsumtion. Utöver klimatfrågan är Sidkvist engagerad i frågan om medicinsk diskriminering relaterat till COVID-19, varvid han tagit initiativ till mot-kampanjen Kavla-Ner samt grundat det politiska partiet MOD.

 • Anita Bååth
  Anita Bååth
  Reporter

  Anita Bååth har en bakgrund som handledare i personlig utveckling mental träning med flerårig yrkeserfarenhet av hypnos och andra tekniker där klienter med hjälp av tankeövningar och meditation får hjälp att släppa taget om rädslor som är kopplade till olika situationer. Sedan 2019 arbetar Anita som nyhetsankare för SwebbTV Nyheter.

 • Arne Weinz
  Arne Weinz
  Civ.ing & företagare

  Arne Weinz grundade företagen Datasvar och GoExcellent. Han har bakom sig över 30 år som VD för verksamheter med över 2 000 anställda i 6 länder. Weinz politiska gärning började 2019 med utgivningen av boken Perfekt Storm – den första i bokserien Europasviten.

 • Björn Hammarskjöld
  Björn Hammarskjöld
  Ass. Professor

  Björn Hammarskjöld är f d överläkare i pediatrik och filosofie licentiat i biokemi samt assisterande professor i pediatrik vid Strömstad Akademi. Hammarskjöld har mellan 1997 och 2018 publicerat många artiklar på PubMed – en sökbar databas med miljontals medicinrelaterade referenser. Idag är hans huvudsakliga informationskanal bloggen https://kostkunskap.blogg.se/, där han bl a kritiserar medicinska myter.

 • Carl Lundström
  Carl Lundström
  IT-företagare

  Carl Lundström är företagare, samhällsdebattör samt kanske mest känd som filantrop. Han är ursprungligen arvtagare till Wasaknäcke och OLW och har efter försäljningen av dessa bolag grundat, finansierat och utvecklat flera olika företag, huvudsakligen inom IT-branschen. Lundström har under flera årtionden haft ett politiskt engagemang som bl a debattör och finansiär av många organisationer utanför den riksdagspolitiska sfären.

 • Christian Peterson
  Christian Peterson
  Journalist

  Christian Peterson är i grunden politiskt engagerad i Moderata Ungdomsförbundet, vilket han kom att lämna för Alternativ för Sverige. Som politisk aktivist har han arbetat med konfrontativa persongranskningar och blev därigenom uppmärksammad av Exakt24 där han idag arbetar som grävande journalist.

 • Einar Askestad
  Einar Askestad
  Författare

  Einar Askestad, född 22 mars 1964 i Kalix, är en svensk författare. På fädernet norrman, på mödernet österrikisk-ungersk. Askestad är uppvuxen i Portugal, Spanien, Österrike och Sverige. Han debuterade 1997 med novellsamlingen Det liknar ingenting. Han har publicerat prosa och lyrik samt essäer och artiklar i en mängd tidskrifter i Sverige, Finland och Norge.

 • Erik Almqvist
  Erik Almqvist
  Chefredaktör Exakt24

  Erik Almqvist är som chefredaktör för Exakt24 en av de största namnen inom svensk alternativmedia. Han är bosatt i Ungern men driver Exakt24 som ett opinionsbildande projekt inriktat på svensk inrikespolitik. Innan han blev inblandad i mediebranschen var Almqvists ledamot i Sveriges Riksdag för SD, ett uppdrag som han lämnade 2013.

 • Eva Donell
  Eva Donell
  Ordf. Blågula Korset

  Eva Donell är grundaren bakom den ideella hjälporganisationen Blågula Korset som driver verksamhet inom välgörenhet. Donell är i grunden civilekonom och har arbetat hela sitt yrkesverksamma liv inom bank och finans och påbörjade sitt politiska engagemang 2018. Eva tillskriver sitt uppvaknande till boken Simma med hajar.

 • Evelina Hahne
  Evelina Hahne
  Civ.ing & opinionsbildare

  Evelina Hahne är utbildad civilingenjör inom Indek och jobbar som Financial Controller. Vid sidan av opinionsbildningen på Twitter finner vi det Evelina ser som sin mest betydelsefulla uppgift – som hustru till William Hahne och mor till en ettåring.

 • Felicia Eriksson
  Felicia Eriksson
  Skribent & frihetsaktivist

  Felicia Eriksson är tvåbarnsmamma med aktivistisk slagsida. Felicia har ett samhällsengagemang inom bland annat frågan om medicinsk diskriminering relaterat till COVID-19 där hon förekommit som återkommande talare och debattör. På Svenska Bok- & Mediemässan har Felicia arbete som skribent och researcher.

 • Filip Sjöström
  Filip Sjöström
  Grundare Frihetsrörelsen

  Filip Sjöström är känd som initiativtagaren och arrangören bakom de demonstrationer mot nedstängningspolitiken och massvaccinationerna som pågått i Sverige sedan början på år 2021. Sjöström har på snabb tid lyckats samla tusentals svenskar på gatorna till försvar för grundläggande mänskliga friheter och är känd som huvudman bakom nätverket Frihetsrörelsen.

 • Glenn Dormer
  Glenn Dormer
  Leg. Läkare

  Glenn Dormer är legitimerad läkare och en av initiativtagarna bakom projektet Bota Sverige – en liten grupp hälso- och sjukvårdspersonal som arbetar utan ekonomiska vinstintressen. Gruppens syfte är att inhämta svar från över 600 olika myndigheter och privata vårdgivare samt att informera det svenska folket om vetenskapligt beprövade och patientsäkra behandlingsmetoder mot Covid-19.

 • Göran Adamson
  Göran Adamson
  Docent - Sociologi

  Adamson tog filosofie doktor-examen i sociologi vid London School of Economics and Political Science 2010. År 2014 gav han ut boken Svensk mångfaldspolitik. En kritik från vänster. Boken handlar om multikulturalismens roll i samhället med särskilt fokus på svenska lärosäten och tar fasta dels på rapporten Mångfald i högskolan, dels på lärosätenas lokala mångfaldsplaner.

 • Gösta Walin
  Gösta Walin
  Docent & Professor Emeritus

  Gösta Walin är professor emeritus i oceanografi på Geovetarcentrum vid Göteborgs universitet. Walin har en bakgrund som civilingenjör och docent i teoretisk fysik och utsågs år 2010 till hedersdoktor vid University of Dundee i Skottland. Sedan 1970-talet upprätthåller Walin ett mångårigt engagemang i samhällsdebatten kring bland annat vattenföroreningar, kärnkraft och annan energipolitik, samt i närtid i debatten om klimatfrågan och människans roll för koldioxidhalterna.

 • Helen Osieja
  Helen Osieja
  Författare & forskare

  Helen Osieja har arbetat som föreläsare vid flera tyska universitet samt vid University of Maryland University College inom områdena interkulturell kommunikation, latinamerikanska studier, internationella relationer och kulturstudier. Som författare har Osieja skrivit om bl a amerikansk utrikespolitik samt om utbildningspolitik i Sverige och Mexiko. Osieja talar fem europeiska språk flytande och har en doktorsexamen i internationella relationer och håller just nu på att avsluta en masterexamen i internationell utveckling vid Stockholms Universitet.

 • Hicks
  Hicks
  Artist

  Hicks heter egentligen Miqael Persson och är född i södra Sverige. Han har gjort en fin musikalisk karriär i USA där han är mer känd än i Sverige. Hicks första singel ”Mamas Kitchen” blev en rejäl radiohit. Den klättrade högt på radiolistorna både i EU-länder och i USA. Debutspelningen på countryfestivalen American-Journeys i Frankrike inför 18 000 pers i publiken var en succe. Hicks är det första svenska band som någonsin har blivit nominerade till Independent Music Networks Country Music Awards i Nashvilleoch sen gå och vinna är ett fantastiskt bra betyg för svensk country.

 • Ingrid Carlqvist
  Ingrid Carlqvist
  Journalist & författare

  Ingrid Carlqvist har arbetat som journalist vid flera svenska kvällstidningar samt författare som skrivit ett flertal böcker. Hon påbörjade sin politiska gärning år 2012 som chefredaktör för publikationen Dispatch International och har författat boken Från Sverige till Absurdistan. Idag driver hon en journalistisk kanal tillsammans med Maria Celander.

 • Izabella Jarvandi
  Izabella Jarvandi
  Programledare

  Izabella Nilsson Jarvandi är nyhetsankare och programledare inom flera alternativmedier. Hon påbörjade sitt samhällsengagemang som aktivist för gula västarna i Sverige och blev uppmärksammad som ung, modig och intelligent. Izabella medverkar idag i podden Hem och Härd – ett program som stärker kvinnors traditionellt feminina identitet.

 • Jan Berger
  Jan Berger
  Affärsutvecklare

  Jan Berger har i 30 år drivit egen konsultverksamhet som affärsutvecklare av bl a marknadsföring, försäljning och kommunikation främst riktat till småföretagare och entreprenörer. Berger är en av de tidigaste medlemmarna i partiet Alternativ för Sverige och kandiderade för dem i kyrkovalet 2021.

 • Jan Blomgren
  Jan Blomgren
  Professor - Kärnfysik

  Jan Blomgren är företagare och före detta professor i tillämpad kärnfysik. Blomgren har bland annat arbetat med utvecklingsinsatser inom området transmutation. År 2009 lämnade han professorstjänsten för att bli seniorexpert vid Vattenfall, där han bland annat var föreståndare för Svenskt kärntekniskt centrum, och arbetade med att stimulera och utveckla forskningssamverkan mellan högskolor, myndighet och näringsliv inom det kärntekniska området i Sverige. Blomgren har skrivit debattboken ’Allt du behöver veta om Sveriges elförsörjning’ som bland annat varnar för instabiliteter i elförsörjning.

 • Jan Sjunnesson
  Jan Sjunnesson
  Kolumnist & f.d. Chefredaktör

  Jan Sjunnesson har en bakgrund inom utbildningsväsendet där han bl a varit rektor vid flera gymnasieskolor. Sjunnesson är en av den svenska alternativmediabranschens stora namn, som chefredaktör och ansvarig utgivare för SD’s webbtidning Samtiden och skribent för Dispatch International, Nya Tider, SamhällsNytt och en av de som startade SwebbTV. Idag är Sjunnesson kolumnist på Bulletin.

 • Jan Tullberg
  Jan Tullberg
  Docent - Företagsekonomi

  Jan Tullberg är docent i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm och ansluten till ett flertal forskningscenter vid Stockholms Universitet. Tullberg är publicerad i både svenska och internationella tidskrifter med inriktning på ekonomi, statsvetenskap och demografisk analys. Inom det sistnämnda ämnet har han gett ut boken Låsningen – en analys av svensk invandringspolitik där han ger sina resonemang kring invandringens konsekvenser på ekonomi, demografi, kriminalitet och social sammanhållning.

 • Jeff Ahl
  Jeff Ahl
  F.d. Riksdagsman

  Jeff Ahl är politiker och specialistofficer vid Norrbottens Regemente. Ahl har sin politiska bakgrund som riksdagsledamot för Sverigedemokraterna där han bland annat var verksam i försvarsutskottet. I mars 2018 bytte han parti till det nystartade Alternativ för Sverige och blev därmed politisk vilde i riksdagen. Idag ingår han i Alternativ för Sveriges styrelse.

 • Jesper Johansson
  Jesper Johansson
  Journalist

  Jesper Johansson är i grunden biomedicinsk analytiker men arbetar sedan flera år som oberoende frilansjournalist med flera av de ledande alternativmedierna som uppdragsgivare. Många av hans högkvalitativa reportage och intervjuer har lockat hundratusentals tittare.

 • Joe Nilsson
  Joe Nilsson
  Debattör

  Joe Nilsson är kommunist och f d medlem i Kommunistiska Partiet, men valde att lämna partiet efter att ha talat vid en Gula västar demonstration arrangerad av Ingrid Carlqvist. Nilsson riktar skarp kritik mot den ny-marxistiska Frankfurtskolans linje som inriktat vänstern på rasfrågor, feminism och könsidentitet. Därför har han startat ett nätverk för klassiskt vänsterorienterade, svenska arbetare, vid namn Framåt Sverige i syfte att organisera en ny arbetarrörelse.

 • Johan Lindblad
  Johan Lindblad
  Politisk rådgivare

  Johan Lindblad har en lång bakgrund som bland annat politiskt sakkunnig för Sverigedemokraternas riksdagsgrupp och flera viktiga poster inom Miljöpartiet, Nordiska Rådet samt Nordiska Ministerrådet. Lindblad har varit styrelseledamot för flertalet organisationer och riksförbund och använder idag sina kompetenser som debattör i demokrati & frihetsfrågor.

 • Jonas Nilsson
  Jonas Nilsson
  Dokumentärfilmare

  Jonas Nilsson är författare och dokumentärfilmare och har släppt flera uppmärksammade kritiska granskningar av det könlösa samhället, globalism och förtrycket av boer i Sydafrika. Han är drivande bakom satsningarna Palaestra Media och Boer Project. På Svenska Bok- & Mediemässan den 5 mars hade Nilsson premiärvisning för sin nya dokumentärfilm “Makthavarna du aldrig valde”. Dokumentären sågs totalt av uppemot en halv miljon människor.

 • Karl Hedin
  Karl Hedin
  Industriman

  Karl Hedin är tredje generationens VD för det svenska skogsindustribolaget Karl Hedin AB som driver verksamheter inom skogsbruk, sågverk, bygghandel och konstruktion. Hedin är även en av Sveriges största privata skogsägare. Som samhällsdebattör har Hedin författat böckerna Maktmissbruket, Attacken mot äganderätten och De jagade jägarna där han bl a beskriver de rättsövergrepp han utsatts för samt skildrar hur verkställande aktörer inom den svenska statsförvaltningen begår inskränkningar mot privatpersoner i strid med gällande lagar.

 • Katerina Janouch
  Katerina Janouch
  Författare

  Katerina Janouch, född i Tjeckien och uppväxt i Sverige, är yrkesverksam som bl a författare, föreläsare och debattör. Totalt har hon gett ut över 60 barn och vuxenböcker. Janouch politiska gärning fick sin början 2017 när hon kritiserade Sverige i tjeckisk TV – något som väckt reaktioner från t o m från Stefan Löfven. Händelsen har skildrats bl a i boken Bilden av Sverige.

 • Lennart Matikainen
  Lennart Matikainen
  Författare & coach

  Lennart Matikainen har varit verksam som TV-profil, programledare och idrottsman samt skrivit ett flertal böcker. Matikainens politiska gärning fick sin början 2016 i samband med att ha utsatts för åsiktsförtryck från TV4. Därefter har han bl a arbetat för Alternativ för Sverige och varit programledare på SwebbTV.

 • Li Sam Björk
  Li Sam Björk
  Entreprenör & Skribent

  Li Sam Björk är utbildad elektronikingenjör inom säkerhetsbranschen med 30 års yrkeserfarenhet som egenföretagare med utveckling och produktion av egna produkter. Li Sam har genomgått könsbyte och har som pensionär idag hunnit med att studera två terminer statsvetenskap på Stockholms Universitet, samt driver hemsidan ”Företaget Sverige” som ett realpolitiskt initiativ.

 • Mads Palsvig
  Mads Palsvig
  Partiledare & F.d. Finansman

  Mads Palsvig är grundare av det politiska partiet JFK21 – Jorden Frihet Kunskap, som har bankreform som sin hjärtefråga. Partiets omfattande ekonomiska plattform bygger till stor del på Palsvigs bakgrund som rådgivare till den amerikanska centralbanken Federal Reserve samt som trader i statsobligationer på storbankerna Barclays plc, Crédit Suisse och Morgan Stanley. Palsvig har gjort sig känd som visselblåsare som blottlagt hur monetärmekaniken fungerar i praktiken, något som 99% av befolkningen, däribland många inom finanssektorn, är totalt ovetande om.

 • Magnus Stenlund
  Magnus Stenlund
  F.d. Analyschef SEB

  Magnus Stenlund är i grunden jurist och civilekonom. Under 90-talet arbetade Stenlund för Ratoskoncernen med förvärv av fastigheter i Tyskland och blev efter några års karriär analyschef på SEB. År 2017 startade Stenlund den politiska bloggen Sunt Förnuft som en reaktion mot Bonniermedias åsiktsorienterade journalistik. Magnus Stenlund har därefter arbetat för Exakt24 och SwebbTV som debattör och programledare.

 • Maria Celander
  Maria Celander
  Journalist

  Maria Celander har arbetat som journalist vid flera svenska kvällstidningar såsom Kvällsposten och Aftonbladet. Celander var med om att starta en av Sveriges första alternativmedier, nättidningen Dispatch International, som på många sätt var ett pionjärprojekt för de oberoende medier som existerar idag. Tillsammans med Ingrid Carlqvist driver Celander idag den journalistiska kanalen Ingrid & Maria.

 • Marie Nordin
  Marie Nordin
  Programledare

  Marie Nordin har en yrkesbakgrund som kanslisekreterare vid Försvarsdepartementet, samt ett mångårigt samhällsengagemang inom bland annat frågan om medicinsk diskriminering relaterat till COVID-19 samt folkbildningsprojektet Education4Future. På Svenska Bok- & Mediemässan har Nordin uppdrag som programledare och skribent.

 • Marina Eriksson
  Marina Eriksson
  Partiet Rikslagen

  Marina Eriksson har en bakgrund som mångårig lantbrukare i trakterna kring Kolmården, samt redaktör för förbundstidningen Småbrukaren. Idag arbetar Marina som undersköterska men bibehåller ett engagemang i samhällsfrågor som skribent och debattör i landsbygdsfrågor samt frågan om medicinsk diskriminering relaterat till COVID-19.

 • Markus Andersson
  Markus Andersson
  Konstnär

  Markus Andersson är konstnär och lärare i konst vid Medborgarskolan och Folkuniversitetet i Uppsala. Andersson arbetar företrädesvis i olja och akvarell i en naturalistisk stil som avbildar djur, natur och människor med både nationalromantiska och samtida politiska motiv. Målningar av Markus Andersson har bl a ställts ut på Grand Louvre i Paris, Florence Biennale i Florens, Kitschbiennalen i München samt ett flertal gallerier och museer i Norden.

 • Max Winter
  Max Winter
  Grundare Frihetsrörelsen

  Max Winter är uppväxt i Stockholmsförorten och arbetade ursprungligen med hälsooptimering som coach för elitidrottare. Winter är en av de drivande krafterna bakom demonstrationerna mot den svenska corona-politiken som samlat tusentals svenskar under våren 2021 samt en av initiativtagarna bakom nätverket Frihetsrörelsen som verkar för att samla en gräsrotsrörelse mot globalistisk makt över individens grundläggande friheter.

 • Michael Oddane
  Michael Oddane
  Redaktör WakeUpGlobe

  Michael Oddane är grundare av kanalen WakeUpGlobe som fokuserar på förståelse för vår värld och dess politiska agendor samt spirituell utveckling. WakeUpGlobe har med åren förgrenats till flera olika verksamheter. För två år sedan startade Michael och hans fru Joanna Oddane WakeUpFriends – ett rikstäckande nätverk som idag har över 100 grupper där vakna människor möts över hela landet. Michael och Joanna arrangerar också WakeUpConference – en årlig konferens med fokus på Sanning och Spiritualitet. De har därtill utvecklat en egen social medieplattform som en svar på den allt hårdare censuren.

 • Mikael Fjällid
  Mikael Fjällid
  Överläkare

  Mikael Fjällid är läkare med specialisering på anestesi och intensivvård som arbetat som överläkare med medicinskt ledningsansvar för Anestesikliniker i Hudiksvall, Södertälje och Stockholm. Fjällid har ingått i AFS riksdagslista under valet 2018 och har främst uppmärksammats i samhällsdebatten under lanseringen av COVID-19 då han kritiserade Sveriges nedmonterade vårdkapacitet. Idag arbetar Fjällid som överläkare vid Ålands Centralsjukhus i Mariehamn.

 • Mikael Willgert
  Mikael Willgert
  Grundare – Swebbtv

  Mikael Willgert är i grunden civilingenjör i teknisk fysik med yrkeserfarenhet som chef för forskning och utveckling inom flera svenska industriföretag. I april 2016 grundade han Swebbtv som en reaktion mot de massmediala koncernernas selektiva nyhetsförmedling. Willgert arbetar inte bara som VD utan även programledare på några av Swebbtvs program, där han blivit mycket omtyckt för sina varma och inkännande intervjustil.

 • Olle Johansson
  Olle Johansson
  Docent - Cellbiologi

  Olle Johansson är docent och universitetslektor på Institutionen för neurovetenskap vid Karolinska Institutet. Johansson har en docentur i cellbiologi, histologi och neurobiologi och har arbetat främst med att studera hälsoriskerna med elektromagnetiska fält. Olle Johansson har varit med och författat ett stort antal vetenskapliga artiklar bla för Science och Nature. Han har engagerat sig för att dagens gränsvärden för elektromagnetiska fält skall sänkas och har därför lyft frågan om att elöverkänslighet är ett verkligt problem.

 • Oscar Overgaard
  Oscar Overgaard
  Jurist

  Oscar Overgaard är utbildad till jurist och har bott i många länder. Han kom först i kontakt med alternativmedia som juridisk rådgivare till SwebbTV, mot bakgrund av dess avstängning från YouTube. Oskar är engagerad i olika samhällsfrågor, främst den om medicinsk diskriminering relaterat till COVID-19.

 • Peder Bokenhielm
  Peder Bokenhielm
  Grundare Bränsleupproret

  Peder Blohm Bokenhielm har sin yrkesmässiga bakgrund inom fordonsindustrin, men är idag känd som samhällsdebattör och ordförande för Bränsleupproret, vilken han gick med i år 2018 när nätverket samlade ca 2 000 personer. Under Peders ordförandeskap har nätverket växt till att omfatta över 500 000 medlemmar, vilket gör det till en av de största missnöjesgrupperna i Sveriges historia.

 • Per-Olof Eriksson
  Per-Olof Eriksson
  F.d. VD Sandvik AB

  Per-Olof Eriksson är i grunden civilingenjör i teknisk fysik vid KTH samt teknologie hedersdoktor vid Luleå Tekniska Universitet. Eriksson har varit VD för Seco Tools AB samt VD och Koncernchef för Sandvik AB och har därtill utfört en mängd uppdrag som ordförande och ledamot i ett flertal svenska industribolag. Som samhällsdebattör har Eriksson profilerat sig i klimatfrågan, där han i debattartiklar och i förordet till boken Domedagsklockan riktar kritik mot koldioxidskatter och teorierna om en pågående global uppvärmning.

 • Peter Abelin
  Peter Abelin
  Civ.ek & läkare

  Peter har sin främsta yrkeserfarenhet från finansbranschen och i läkemedelsindustrin som aktiefondförvaltare, analytiker och prövningsledare. Han har bland annat varit ansvarig för Swedbanks Roburs läkemedelsfond. Han är utbildad civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och läkare från universitetet i München. Bakom sig har han också ett mångårigt engagemang i Moderaterna där han bland mycket annat var vice ordförande för partiets största förening i Stockholm.

 • Peter Wahlbeck
  Peter Wahlbeck
  Komiker
 • Petrit Latifi
  Petrit Latifi
  Debattör

  Petrit Latifi är samhällsdebattör med fokus på frågor kring klankultur paralellsamhällen, gängkriminalitet samt den massmediala rapporteringen om dessa ämnen. Latifi har själv invandrarbakgrund och är uppväxt i det som kallas för ett ”utsatt område”, vilket han skildat i sin bok Tankar från Förorten. Som debattör riktar han skarp kritik mot Socialdemokraterna och de stödpartier i Riksdagen som han menar har möjliggjort en besinningslös migrationspolitik som skadar tiotusentals svenskar och skötsamma invandrare.

 • Pierre Tinderfjäll
  Pierre Tinderfjäll
  Hälsocoach

  Pierre Tinderfjäll är utbildad coach inom träning och hälsa och arbetar idag med behandlingar inom djupsensibilitet med fokus på fötter, hållning och gångsteget. Pierre är en av de drivande krafterna inom nätverket Frihetsrörelsen – en gräsrotsrörelse mot globalistisk makt över individens grundläggande friheter – där han har ansvar för säkerhetsarbetet vid demonstrationer och sammankomster.

 • Robert Mathiasson
  Robert Mathiasson
  F.d. ord.f Kommunisterna

  Robert Mathiasson har en bakgrund som arbetare vid Volvo Lastvagnar men har under större delen av sin karriär varit verksam som politiker för Kommunistiska Partiet. Under tidigt 2000-tal var Mathiasson ordförande i partiets ungdomsförbund Revolutionär Kommunistisk Ungdom, innan han år 2014 blev ordförande för moderpartiet. I december 2019 lämnade han Kommunisterna helt och sadlade istället om till krönikör för nättidningen Nyheter Idag.

 • Robert Rosenkvist
  Robert Rosenkvist
  Frilansjournalist

  Robert Rosenkvist har sedan 2020 gjort hundratals kritiska intervjuer, sk ’grillningar’, med människor om representerar diverse globalistiska institutioner. Det största fokuset har legat på att granska och kritisera Public Servicebolagen utifrån deras brister i transparens och interaktivitet. Reportagen har publicerats främst på Samnytt, Exakt24, Palaestra Media och NewsVoice.

 • Sandra Wigren
  Sandra Wigren
  Frihetsaktivist

  Sandra Wigren är lite av en mångsysslare med yrkesbakgrund främst inom SVT. Sedan ett antal år driver hon kursgården och retreat-centret SoulFitness som tillhandahåller kurser, föreläsningar och träning relaterat till livsstil, kost, träning, hälsa samt mentalt och spirituellt välmående. Sandra är även känd för sitt samhällsengagemang inom frihetsrörelsen samt som initiativtagaren bakom projektet nejtillvaccinpass.se.

 • Sanna Hill
  Sanna Hill
  Journalist

  Sanna Hill är medgrundare till NyaTider och ansvarig utgivare för Exakt24. Hon påbörjade sitt politiska engagemang redan tidigt i tonåren och har trots sin unga ålder haft en lång karriär där hon bl a rapporterat från Sydafrika, Libanon och Syrien.

 • Staffan Mörner
  Staffan Mörner
  Författare

  Staffan Mörner är ursprungligen lärare i svenska och filosofi med intresse för naturhistoria, teknik och samhällsfrågor. Mörner har under hela sitt liv varit engagerad i miljörörelsen och är därmed väl insatt i miljöförstöring orsakad av människor. Som författare och skribent är Mörner inriktad på klimatpolitik där han granskar populära klimatalarmistiska påståenden ur ett naturvetenskapligt perspektiv.

 • Stefan Torssell
  Stefan Torssell
  Författare

  Stefan Torssell är sjökapten, författare, utbildare och reporter. Han är mest känd för sin bok M/S Estonia – svenska statens haveri, vari han presenterar kontroversiell information om den svenska regeringens mörkläggning kring Estoniakatastrofen. Torssell var tidigare skribent på Avpixlat men lämnade sajten 2014, varefter han fortsatte som skribent för Nya Tider.

 • Tage Perntz
  Tage Perntz
  Yttrandefrihetsombudsmannen

  Tage Perntz har en bakgrund som maskiningenjör från KTH samt civ.ek Stockholm universitet samt mångårig yrkeserfarenhet som företagskonsult vid Ericsson. Tage har engagemang inom Sverigedemokraterna, den opinionsnätverket Yttrandefrihetsombudsmannen samt fram tills nyligen ordförande för kulturföreningen Gimles distrikt Stockholm-Uppsala.

 • Thomas Jackson
  Thomas Jackson
  Läkare & psykiater

  Thomas Jackson påbörjade sin karriär som företagsläkare vid Sveriges Television och biträdande rektor vid Naprapathögskolan. Efter genomförd specialistutbildning i psykiatri har Jackson arbetat i Sverige och Storbritannien. Thomas Jackson har medverkat i rikstäckande samhällsdebatter i samband med flyktingdebatten år 2006-2007 samt på senare tid som debattör i SwebbTV.

 • Tommy Ulmnäs
  Tommy Ulmnäs
  Författare & f.d. kommundirektör

  Tommy Ulmnäs har en yrkesbakgrund som kommunjurist med 35 års erfarenhet där han bl a arbetat som kommundirektör i två kommuner. Ulmnäs besitter därmed en närmat unik insikt i hur det byråkratiska Sverige har förvaltats under perioden från 1968 till idag, vilket han skildrat i boken Sverige: från välfärdsstat till fattigland.

 • Torbjörn Holkner
  Torbjörn Holkner
  Sjökapten

  Torbjörn Holkner är sjökapten, befälhavare och inspektör som har arbetat i en internationell miljö. Numera är Holkner egenföretagare inom kvalitet och säkerhet, och ledningsprocesser. Ideologiskt identifierar Holkner sig som liberalkonservativ humanist och påbörjade ett politiskt engagemang som riksdagskandidat för Medborgerlig Samling i samband med valet 2018. Idag är han partiledarkandidat för samma parti.

 • Ulf Bejerstrand
  Ulf Bejerstrand
  Musiker

  Ulf Bejerstrand är svensk musiker och ansvarig för musikscenen på mässan i höst. Sin musikaliska karriär började han 1970 i gruppen Flod-Otto och nio är senare gick han över till att köra solo. Mellan åren 1979 och 1984 släppte han sex skivor och bildade sedan gruppen Ulf Bejerstrand Band tillsammans med fyra andra musiker. Bejerstrand driver även Sveriges största artistförmedlingen Nöjestorget. Han startade även SM i luftgitarr och kan tillsammans med Kåre Ljunggren stoltsera med att ha lanserat karaoke i Sverige.

 • Ulf Brunnberg
  Ulf Brunnberg
  Skådespelare & debattör

  Ulf Brunnberg är en skådespelare känd från den svenska teater- och filmscenen. Brunnberg fick sin utbildning vid vid Calle Flygare Teaterskola och vid Balettakademien i Stockholm. Sedan 1980-talet har Ulf Brunnberg varit knuten till Folkan, Folkteatern i Stockholm, först som skådespelare och även som teaterdirektör. Brunnberg är därtill en av de mest flitigt anlitade filmskådespelarna i Sverige och upprätthåller ett mångårigt samhällsengagemang i Skattebetalarnas förening och det borgerliga lokalpartiet Lidingöpartiet.

 • Victor Eriksson
  Victor Eriksson
  Chefredaktör FrihetsNytt

  Victor Eriksson är sekreterare i Blågula Stiftelsen och chefredaktör för Frihetsnytt. Ursprungligen är Victor fil. Kand i historia och påbörjade sitt intresse för politikens dagsfrågor redan 2012.

 • William Hahne
  William Hahne
  Civilekonom & f.d. politiker

  William Hahne är en fd svensk politiker som varit Stockholms kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna och mellan 2018-2020 var han vice partiledare för Alternativ för Sverige. Han är utbildad fallskärmsjägare vid Livregementets Husarer – K3 samt har en examen från Handelshögskolan i Stockholm.

 • Zoia Zakariasdotter
  Zoia Zakariasdotter
  Modiga Människor

  Zoia Zakariasdotter är mamma till tre barn och har drivit bloggen Krigarens Själ om föräldraskapets utmaningar och funderingar. Under en utdragen period tvingades Zoia driva en process mot hyresvärden Svenska Bostäder, vilket gav insikter om det svenska samhällets byråkrati och problem. I samband med detta startade hon podden och YouTube-kanalen Modiga Människor där hon intervjuar olika personer som ett sätt att navigera vår samtid.

QR Code

Vi använder kakor för att förbättra din vistelse på hemsidan. Genom att surfa vidare godkänner du vår integritetspolicy.