Swebbtv huvudsponsor
Makthavarna du aldrig valde

Premiärvisning 5 mars – Makthavarna du aldrig valde

Dokumentärfilmen ’Makthavarna du aldrig valde’ har premiärvisning på vårens mässa! Den 5 mars arrangeras Svenska Bok- & Mediemässan under temat ’Yttrandefriheten & Finanseliten’. Då kommer vi att bredda scenprogrammet avsevärt och ger därför plats för samtal om samhällsagendan som kommit att prägla det moderna Sverige. Den stora kronjuvelen i scenprogrammet är fokuset på Finanseliten, bland annat genom dokumentärfilmen ’Makthavarna du aldrig valde’ som har premiärvisning på mässan den 5 mars.

Finanseliten i fokus

Dokumentären är en produktion av Palaestra Media och blottlägger de maktförhållanden som verkar bortom partipolitik och allmänna val. Många föreställer sig att storföretag och finansinstitut är självständiga enheter som konkurrerar med varandra på en fri marknad. Detta har inte varit fallet sedan mitten av 1800-talet.

Redan vid förra sekelskiftet hade den fria konkurrensen ersatts av ett system med karteller och truster, där företag slog sig samman för att kontrollera hela branscher och med tiden hela samhället. Den finansiella makten blir således större än den politiska, vilket gör finanseliten till makthavarna du aldrig valde. Efter ett drygt århundrade med världskrigen, globala konflikter, ett antal omfattande finanskriser, pandemier och politiska kupper så har denna lilla klick av gigantiska kapitalister nu total dominans över den vanliga människans liv. Dessa är makthavarna du aldrig valde!

I dag har koncentrationen av kapital gått så långt att våra dolda makthavare på goda grunder kan påstås vara just de fondförvaltningsbolag som kontrollerar allt från banker, till vapenindustri, kommersiella varumärken till massmedia- och IT-jättar. Dessa branscher ägs till största delen av fondbolagen State Street Group, Vanguard Group, FMR (Fidelity Management and Research) och BlackRock. Men om dessa mäktiga intressen nu redan äger storföretagen – vad vill de?

Den stora återställningen

Dokumentären ’Makthavarna du aldrig valde’ följer World Economic Forums egna avslöjanden, vad som kommer att förändra vårt sätt att leva i det som WEF-chefen Klaus Schwab kallar ”Den stora återställningen”. Allt detta passar in i en agenda som har planerats i årtionden av finanseliten och de bekanta fondbolagen som David Rockefeller kallade ”en världsregering”.

Mässan den 5 mars arrangeras i syfte att belysa Finanseliten och deras förehavanden. Samtliga ämnen för panelsamtal har valts för att från var sitt håll belysa hur alltifrån frihandelsavtal, försvarallianser till gräsrotsrörelser, massinvandring och telekom-infrastruktur används för att stärka kontrollen över världens befolkningar. Dokumentären Makthavarna du aldrig valde kommer verkligen att knyta ihop mässans många ämnen till en samlad och begriplig helhet.

Vi är så glada och stolta över att ge plats för premiärvisningen av Palaestra Medias dokumentärfilm – en film som tagits fram särskilt för mässan den 5 mars. För oss är det här ett sätt att stärka våra besökare och medverkandes förståelse och engagemang i de brinnande aktuella samhällsfrågor som berör oss allihop!

Köp din biljett till den 5 mars

För att ta del av permiärvisningen av dokumentärfilmen Makthavarna du aldrig valde krävs en entrébiljett, som kostar 495 kr. I entrébiljetten ingår entré till Svenska Bok- & Mediemässan 2022 med möjlighet att ta del av diskussioner och samtal på scener, köpa signerade böcker och andra produkter på mässgolvet samt förstås ta del av den ovärderliga entusiasm och inspiration som skapas genom de otaliga personliga möten som eventet är plattform för. Köp din biljett här.

Kort sagt – det blir en högaktuell och oförglömlig upplevelse. Hoppas vi ses där!

Om Palaestra media

Palaestra media betecknar sig själva som en Sverigevänlig kanal, ideologiskt tillhörande frihetligt höger. De producerar dokumentärer, reportage, samhällsanalyser och mycket mera. Namnet kommer av det antika Greklands arenor för närkampsträning, men det var också den plats där Aristoteles hade sin filosofiskola. Palaestra var därmed en plats för såväl förberedelser för fysisk som intellektuell kamp. De två är starkt kopplade till varandra.

Inget evenemang hittades!

Senaste nyheterna

Vi använder kakor för att förbättra din vistelse på hemsidan. Genom att surfa vidare godkänner du vår integritetspolicy.