Swebbtv huvudsponsor
Föredrag

Föredrag på Scen 3

På scen 3 erbjuder Svenska Bok- & Mediemässan en uppsättning av föredrag som från varsitt håll knyter an till ’Yttrandefriheten & Finanseliten’, som är vårens tema. Vår vision är att beröra människor och verkligen skapa den där känslan av gemensam framgång. Därför är det särskilt glädjande att se de många nya målgrupper som intresserat sig för vårt fantastiska innehåll. Vårens scenprogram har en stor bredd med många högaktuella ämnen.

Debatt – Vaccinationer

Debatten mellan Björn Hammarskjöld och Thomas Jackson syftar till att belysa massvaccinationsprogrammet från två vitt skilda ståndpunkter där folkhälsa och medicinska faktorer ställs mot grundlagsskyddade fri- och rättigheter. Thomas Jackson är läkare och specialistutbildad psykiatriker med mångårig yrkeserfarenhet. Björn Hammarskjöld är f d överläkare i pediatrik och filosofie licentiat i biokemi samt assisterande professor i pediatrik vid Strömstad Akademi.

Diskussion – Grundlagsändring?

Regeringen har tillsatt en utredning om att ändra grundlagen för att ge staten rätt att låsa in medborgarna och införa lockdowns vid en ny smittsam sjukdom. Andreas Sidkvist, partiledare i Partiet MOD, och Robert Mathiasson, oberoende debattör och krönikör på Nyheter Idag, inbjuder till samtal om vad som händer och vad som kan göras.

Föredrag – Etnomasochism

Den svenska självbilden lider av ett skadligt självförakt enligt konstnären Markus Andersson. Slentrianmässiga anspelningar på ”den svenska fegheten” används för att skuldbelägga svenskar för alltifrån miljöförstöring till krig och massmigration, fast det i själva verket är den finansiella eliten som ligger bakom dessa brott. Under föredraget kommer Markus Andersson att presentera hur vi måste göra upp med vår självbild för att kunna verka för positiv samhällsförändring.

Föredrag – Demokrati & pluralism

Sverige och Västvärlden har stora problem med demokrati som orsakas av en mängd faktorer. Demokratiproblemen beror till del på den omfattande polariseringen och splittringen som bedrivs i våra länder, men också som en följd av massinvandring från kulturer som saknar demokratiska traditioner. Föredragshållaren Helen Osieja kommer i sitt föredrag presentera en översikt över läroplanen för demokratisk kultur och varför demokratiutbildning är avgörande för vår framtid.

Föredrag – Knapptryckarna

Allt för länge har folkets röst körts över av den representativa demokratin där 349 riksdagsledamöter säger sig föra folkets talan. Resultatet av deras maktutövning visar sig sällan stämma överens med vad som utlovats under valrörelsen. Ulf Bejerstrand kommer i sin presentation att tala om direktdemokrati och Knapptryckarnas förslag för reformer av vårt politiska system.

Föredrag – Medborgarbanken

Föredragshållaren Anders Andersson har en yrkesbakgrund som utvecklingschef på Swedbank, konsult vid Nasdaq OMX och projektledare för Nordeas aktieportföljer. Därtill är Andersson en av grundarna till Maven Federal Credit Union – en bankplattform för så kallade peer-to-peer-lån, sparande och överföringar av tillgångar genom en blockkedje-baserad finansiell struktur som gynnar användare och företag men missgynnar den globala banksektorn. I sin presentation kommer Anders Andersson att beskriva hur man startar en egen bank.

Föredrag – Frihetsportalen

Föredragshållarna Aga Wilson är frilansjournalist på NewsVoice och har en bakgrund som statsvetare och humanitär konsult, människorättsaktivist och social entreprenör. Jämte Aga finner vi Filip Sjöström, känd som initiativtagaren och arrangören bakom de demonstrationer mot nedstängningen och massvaccinationerna som pick i Sverige under år 2021. Under föredraget presenteras deras nya initiativ – Frihetsportalen – som är ett sätt att samla alla aktiva aktörer som arbetar för frihet i Sverige och skapa en gemensam informationskanal med alla under samma tak. Events, mediakanaler, organisationer och annat kommer att finnas där.

Föredrag – Rikslagen

Magnus Stenlund är i grunden jurist och civilekonom, men har därefter arbetat för Exakt24 och SwebbTV som debattör och programledare. Max Winter är en av de drivande krafterna bakom demonstrationerna mot den svenska corona-politiken som samlat tusentals svenskar under det gångna året. Tillsammans är de aktiva i Partiet Rikslagen som går till val på att granska makthavarna för deras hantering av pandemin med FN-konventionen om våra mänskliga rättigheter som utgångspunkt, och med stöd av Sveriges rikes lag.

Köp din biljett till den 5 mars

För att ta del av scenprogrammen på plats krävs en entrébiljett, som kostar 495 kr. I entrébiljetten ingår entré till Svenska Bok- & Mediemässan 2022 med möjlighet att ta del av diskussioner och samtal på scener, köpa signerade böcker och andra produkter på mässgolvet samt förstås ta del av den ovärderliga entusiasm och inspiration som skapas genom de otaliga personliga möten som eventet är plattform för. Köp din biljett här.

Kort sagt – det blir en högaktuell och oförglömlig upplevelse. Hoppas vi ses där!

Inget evenemang hittades!

Senaste nyheterna

Vi använder kakor för att förbättra din vistelse på hemsidan. Genom att surfa vidare godkänner du vår integritetspolicy.