Swebbtv huvudsponsor
Svenska Journalistpriset Författarpriset

Delas ut på Svenska Bok- & Mediemässan

Under Svenska Bok- & Mediemässan kommer Svenska Författarpriset och Svenska Journalistpriset att delas ut. Priserna har instiftats på förekommen anledning: för att motverka de belöningar och utmärkelser som idag fungerar som ideologiskt selektiva mekanismer för samhällspåverkan. En prisutdelning är en symbolhandling – ett tecken på att mottagaren förtjänar respekt och beundran. Men har de stora massmedierna verkligen levt upp till sin påstått ädla standard?

Exempelvis när en statlig svensk journalist ertappas med lögner i sina utlandsreportage men ändå belönas med Bonniers Journalistpris, eller New York Times som tilldelas Pulitzerpriset för att ha torgfört de ogrundade konspirationsteorierna om att Trumps presidentkampanj haft samröre med Ryssland.

Ta tillbaka sanningen och yttrandefriheten

Skicklighet och sanningssökande har åsidosatts till förmån för ”agendasättande” journalistik. Flera aktuella frågor har under lång tid varit svåra att lyfta i det svenska debattklimatet – mycket på grund av massmedias internbelöningar. Det är hög tid att ta tillbaks sanningen och yttrandefriheten. Nu är det dags att verkligen belöna de som modigt kämpar för sanning och rättvisa.

Nominera dina favoriter!

Att introducera två priser för sann yttrandefrihet – ett för författare och ett för journalister – är lite av en landstigning på fientligt territorium. Det är ett steg för att ta tillbaks kontrollen över våra informationsflöden som under lång tid förfalskats och förgiftats. Vi ber därför alla våra besökare och följare om hjälp att få in nomineringar till årets pristagare.

De nominerade ska ha visat prov på yrkesskicklighet som journalist eller författare samt ha utfört framstående gärningar enligt journalistiken eller litteraturens främsta principer.

Välkommen att nominera och läsa mer om priserna här.

Hjärtligt välkommen med din nominering och till mässan den 30 oktober!

Inget evenemang hittades!

Senaste nyheterna

Vi använder kakor för att förbättra din vistelse på hemsidan. Genom att surfa vidare godkänner du vår integritetspolicy.