Swebbtv huvudsponsor
Exakt24 bevakar Svenska Bok- & Mediemässan

Exakt24 bevakar Svenska Bok- & Mediemässan

Kommer bli succé

Årets Svenska Bok- & Mediemässa kommer att bevakas av Exakt24 som även sände från förra årets arrangemang. Innan de stängdes av från YouTube i mars 2021 hade mässan nått över 200 000 visningar. Med sådana tittarsiffror vet vi helt säkert att årets bevakning av mässan blir en riktig publikmagnet.

Sanningsenlig journalistik, upplysning och folkbildning är våra viktigaste verktyg för samhällsutveckling. Mässans primära syfte blir därför att lyfta fram det som ursprungligen kallats ”alternativa medier” till en förstärkt roll i samhället och ytterligare förstärka yttrandefriheten samt bygga en plattform där total yttrandefrihet råder. Ett sådant arbete har givetvis inte kunnat bedrivas utan hinder – även om problemet inte existerar enligt politiska myndigheter.

Sverige 3:e bäst i världen på yttrandefrihet, eller?

Enligt Reportrar utan gränser lever två tredjedelar av världens befolkning i länder där myndigheter censurerar tidningar. Sverige däremot listas som tredje bäst i världen, det vill säga ett utmärkt och föredömligt land enligt organisationens pressfrihetsindex. Men bedömningen kan skäligen misstänkas vara missvisande med bland annat borttagandet av Exakt24 och SwebbTV från youtube och nekandet av Nya Tider medverkan på Bokmässan i Göteborg.

Situationen för hotade författare, journalister och förläggare är något av en hjärtefråga för Svenska Bok- & Mediemässan. Exakt24s chefredaktör Erik Almqvist kommer att medverka i årets scenprogram i samtal kring yttrandefrihet, inskränkningar i pressfriheten och vilken ställning de ”oberoende” mediekoncernerna egentligen har till den politiska makt de granskar.

Om Exakt24

Exakt24 är en nätbaserad mediekanal som lanserades 2019 och är verksam på egen hemsida samt Facebook, Twitter, Instagram, Telegram samt dessförinnan även YouTube. Kanalen arbetar med både politisk inrikesbevakning samt utlandsreportage, nyhetsförmedling samt konservativ och nationalistisk kultur- och ledarsida. Kanalen drivs med hjälp av prenumerationer och donationer.

Teckna prenumeration

Vill du stötta Exakt24 och deras verksamhet så kan du läsa mer om hur du gör här. Du kan även välja att skicka en engångsgåva genom att swisha till 123-026 37 23.

Rabatt fram tills den 17 oktober

Antalet biljetter till Svenska Bok- & Mediemässan är begränsat och därför släpper vi biljetterna stegvis med ett rabatterat pris för de besökare som anmäler sig tidigt. I biljettförsäljningen tillämpas först-till-kvarn principen – rabatten gäller fram till den 17 oktober klockan 21:00.

Entrébiljett – rabatterat pris 395 SEK – gäller fram tills 17 oktober

Entrébiljett – standardpris 495 SEK – gäller efter 17 oktober

Besökare till det fysiska arrangemanget den 30 oktober i Stockholm får ta del av hela mässgolvets utställningar och erbjudanden såsom boksigneringar, utbildningar och utställarnas produkter. Man får även delta som studiopublik på mässans scenprogram. Totalt arrangerar Svenska Bok- & Mediemässan över 30 olika program som ingår i biljetten.

Boka din biljett nu för att få 100kr rabatt.

Varmt välkommen den 30 oktober!

Inget evenemang hittades!

Senaste nyheterna

Vi använder kakor för att förbättra din vistelse på hemsidan. Genom att surfa vidare godkänner du vår integritetspolicy.