Swebbtv huvudsponsor
Vänster till höger Robert Mathiasson Carl Lundström Filip Sjöström Joe Nilsson

Enad front! – Från vänster till höger

Vänster till höger för yttrandefrihet

Utanför den riksdagspolitiska klicken finns en mångfald av politiska röster som anses tillhöra ytterligheter av höger – vänster polariteten. Kommunistpartiets tidigare ordförande och ”rasisternas finansiär” har något gemensamt – de kommer till Svenska Bok- & Mediemässan den 30 oktober 2021 och de båda är för total yttrandefrihet. Vi presenterar stolt Robert Mathiasson, Carl Lundström, Joe Nilsson, Andreas Feymark och Filip Sjöström.

Staten & Kapitalet VS. Folket ?

I panelen Enad Front! Medverkar nationalister, kommunister, kapitalister och frihetsaktivister för att ge besökarna en utmanande debatt men också inspiration och nya perspektiv kring den klassiska höger – vänster polariteten och framtidens möjligheter till gynnsamma samarbeten.

Skiftningarna i maktförhållanden har skett både snabbt och relativt obemärkt på samma gång. Partipolitikerna och de internationella företagen verkar vara överens om allt väsentligt. Samtalen på scen kommer att beröra frågor om makt, manipulation, frihet, sanning, opinionsbildning och folkvilja. I den breda paletten av ämnen står samtiden i fokus, speglad i aktuella skildringar från vitt skilda ideologier och de medverkandes personliga bakgrunder.

Om de medverkande

Robert Mathiasson

Robert Mathiasson har en bakgrund som arbetare vid Volvo Lastvagnar men har under större delen av sin karriär varit verksam som politiker för Kommunistiska Partiet. Under tidigt 2000-tal var Mathiasson ordförande i partiets ungdomsförbund Revolutionär Kommunistisk Ungdom, innan han år 2014 blev ordförande för moderpartiet. I december 2019 lämnade han Kommunisterna helt och sadlade istället om till krönikör för nättidningen Nyheter Idag.

Carl Lundström

Carl Lundström är företagare, samhällsdebattör samt kanske mest känd som filantrop. Han är ursprungligen arvtagare till Wasaknäcke och OLW och har efter försäljningen av dessa bolag grundat, finansierat och utvecklat flera olika företag, huvudsakligen inom IT-branschen. Lundström har under flera årtionden haft ett politiskt engagemang som bland annat debattör och finansiär av många organisationer utanför den riksdagspolitiska sfären.

Joe Nilsson

Joe Nilsson är kommunist och även han före detta medlem i Kommunistiska Partiet, men valde att lämna partiet efter att ha talat vid en Gula västar demonstration arrangerad av Ingrid Carlqvist. Nilsson riktar kritik mot den ny-marxistiska Frankfurtskolans linje som inriktat vänstern på rasfrågor, feminism och könsidentitet. Därför har han startat en organisation för klassiskt vänsterorienterade svenska arbetare vid namn Framåt Sverige i syfte att organisera en ny arbetarrörelse.

Andreas Feymark

Andreas Feymark är i grunden civilingenjör inom kemiteknik och teknologie doktor vid Chalmers Tekniska Högskola. Feymark gick med i Sverigedemokraterna år 2010 och har sedan dess bland annat suttit i partistyrelsen och varit distriktsordförande för SD i Halland. Ideologiskt är Feymark nationalist och valde år 2018 att lämna SD för att istället ansluta sig till AFS där han nu är verksam.

Filip Sjöström

Filip Sjöström är känd som initiativtagaren och arrangören bakom de demonstrationer mot nedstängningspolitiken och massvaccinationerna som pågått i Sverige sedan början på år 2021. Sjöström har på snabb tid lyckats samla tusentals svenskar på gatorna till försvar för grundläggande mänskliga friheter och är känd som huvudman bakom nätverket Frihetsrörelsen.

Rabatt fram tills den 17 oktober

Antalet biljetter till Svenska Bok- & Mediemässan är begränsat och därför släpper vi biljetterna stegvis med ett rabatterat pris för de besökare som anmäler sig tidigt. I biljettförsäljningen tillämpas först-till-kvarn principen – rabatten gäller fram till söndag den 17 oktober klockan 21:00.

Entrébiljett – rabatterat pris 395 SEK – gäller fram tills 17 oktober

Entrébiljett – standardpris 495 SEK – gäller efter 17 oktober

Besökare till det fysiska arrangemanget den 30 oktober i Stockholm får ta del av hela mässgolvets utställningar och erbjudanden såsom boksigneringar, utbildningar och utställarnas produkter. Man får även delta som studiopublik på mässans scenprogram. Totalt arrangerar Svenska Bok- & Mediemässan över 30 olika program som ingår i biljetten.

Boka din biljett nu för att få 100kr rabatt.

Varmt välkommen den 30 oktober!

Inget evenemang hittades!

Senaste nyheterna

Vi använder kakor för att förbättra din vistelse på hemsidan. Genom att surfa vidare godkänner du vår integritetspolicy.