Swebbtv huvudsponsor
Nominera Svenska Journalistpriset Svenska Författarpriset

PÅMINNELSE: Sista dagen att nominera till journalist- och författarpriset

Klockan 20:00 imorgon, onsdagen den 20 oktober, är sista dagen att lämna in nomineringar till Svenska Författarpriset och Svenska Journalistpriset. De nominerade ska ha visat prov på yrkesskicklighet som journalist eller författare samt ha utfört framstående gärningar enligt journalistiken eller litteraturens främsta principer.

Ärliga och genuina människor har ofta ett drag av ödmjukhet

De mest ärliga och genuina människorna har ofta ett drag av ödmjukhet som gör att de gärna avböjer inflytande och makt. I deras frånvaro har ett stort antal arroganta och skamlösa samhällsomstörtare gått fram och roffat åt sig positioner inom politik, ekonomi och inte minst massmedia. För inte så länge sedan fanns samhällsmekanismer och bedömningsgrunder för att hindra den sistnämnda människotypen från att stiga inom samhällets grader, våra belöningssystem var en viktig hörnsten i detta.

Utmärkelser är symbolhandlingar som ska visa för hela världen att mottagaren är ett föredöme som verkligen uträttat en stor nytta för samhället. Men under lång tid har den globala massmediala sfären varit väldigt flitiga med att upprätta organisationer som delar ut belöningar och utmärkelser för att ge varandra beröm.

Orsakat enorma politiska och ekonomiska katastrofer för egen vinning

Konsekvenserna av deras internbelöningar har blivit omfattande för samhället, eftersom den här lilla klicken av mellanhänder har uppvisat en meritlista av katastrofal omdömeslöshet. De har orsakat enorma politiska och ekonomiska katastrofer för egen vinning. De har anstiftat till krig för geopolitisk naturresurskontroll som har kostat miljontals ovärderliga människoliv. De har uppsåtligen skapat problem för att sedan sälja lösningarna och de har avsiktligen ignorerat och mörkat det lidande de själva orsakat.

Ett av våra största misslyckande har varit att vi passivt sett på när dessa svindlare belönats med ännu mer makt och inflytande. Det är ett vansinne, men de flesta svenskar har svårt att inse de omfattande konsekvenserna av dessa fientliga och korrupta informationsflöden. Ett samhälle som inte gav så mycket utrymme åt skadlig och falsk massmedia skulle uppleva enorma positiva effekter bara genom att trycket från fake news minskade. Desto större positiva effekter kommer redan nu tack vare de som ger sanningen en röst, som faktiskt kämpar för en bättre värld. Det är dags att vi börjar hylla, uppmuntra och belöna dessa hjältar!

Nominera

Tio dagar före prisutdelningen samlas de framstående utgivare, företagare och skrivare som utgör juryn för respektive pris. Juryledamöterna arbetar därefter med att granska varje nominering innan de kandidater som gått vidare i nomineringsprocessen offentliggörs den 23 oktober – en vecka innan mässan och prisutdelningen.

Under veckan inför prisutdelningen arbetar juryn med att läsa igenom och se över det material som tillhör nomineringarna. När det slutgiltiga beslutet om vinnare tas sker beslutet genom majoritetsröst. Juryledamöter får endast rösta i de fall där de noggrant granskat kandidaternas material. Nominera den du vill här.

Boka din biljett

Boka din biljett redan nu till den Svenska Bok- & Mediemässan den 30 oktober. Du bokar din biljett här.

Inget evenemang hittades!

Senaste nyheterna

Vi använder kakor för att förbättra din vistelse på hemsidan. Genom att surfa vidare godkänner du vår integritetspolicy.