Swebbtv huvudsponsor
Filmerna från mässan

Filmerna från mässans andra scen

Det finns en tydlig efterfrågan om att Svenska Bok- & Mediemässan ska vara en förenande plattform för alla de aktuella ämnena – det behovet tänker vi fylla. Sanningsenlig journalistik, upplysning och folkbildning är våra viktigaste verktyg för samhällsutveckling och vi vill lyfta fram det som ursprungligen kallats ”alternativa medier” till en förstärkt roll i samhället.

Svenska Bok- & Mediemässan i Stockholm är Sveriges största arrangemang utanför den massmediala och partipolitiska sfären. Vår vision är att beröra människor och verkligen skapa den där känslan av gemensam framgång. Särskilt glädjande är de många nya målgrupper som har tagit del av vårt fantastiska innehåll.

Årets scenprogram hade en stor bredd med många högaktuella ämnen som från varsitt håll knyter an till yttrandefriheten, som var årets tema. Vi fick otroligt mycket fin respons under mässdagen och ser nu fram emot att scenprogrammen fortsätter spridas under hösten. På många sätt lyckades vi under dagen brygga över åsiktsmässiga avstånd, nu återstår att brygga över de geografiska avstånden.

Programpunkter på scen 2

UTSATTHETEN

Yttrandefrihetsfrågan har blivit en plattform som förenar människor från alla bakgrunder i viktiga samtal kring individens rätt att uttrycka sin egen åsikt. Här finns plats för personliga berättelser om samhällets utsatta som rymmer alltifrån allvar och oro till glädje och hopp.

Panel 1 – Yttrandefrihet & äldreomsorgen
Johanna Carsbrant, Erik-Stefan Sagelind, Gudmundur Bragason.
Se filmen här

Panel 2 – Yttrandefrihet & de sjuka
Anita Nilsson, Peter Abelin.
Se filmen här

VÄRDELÖS VÄRDEGRUND

Värdelös Värdegrund är ett initiativ för analys och lösningsorienterade diskussioner kring den moderna värdegrundens konsekvenser på mänsklig prestation, innovation och ekonomi. Ambitionen är att nå kvalificerade slutsatser om framtidens förhållningssätt genom en omfångsrik analys av dagens världssituation.

Panel 1 – Yttrandefrihet & idrott
Jonas Nilsson, Alexander Söderberg, Pierre Tinderfjäll, Lennart Matikainen.
Se filmen här

Panel 2 – Yttrandefrihet & arbetsmarknad
Arne Weinz, Carl Lundström, Jan Berger, Per-Olof Eriksson.
Se filmen här

VIRAL MEDIA

Inom samhällsdebattens mest heta fråga står inte medicinska faktorer i fokus, utan större värden om ’nödvändiga’ eller ’drakoniska’ åtgärder och de mäktiga företagens avsikter. Panelsamtalen vill belysa frågor om massmedial rapportering kring COVID-19 och lyfta ämnen som frihet, makt, manipulation och sanning.

Panel 1 – Yttrandefrihet & COVID-19
Jesper Johansson, Magnus Stenlund, Filip Sjöström, Hanna Åsberg.
Se filmen här

Panel 2 – Yttrandefrihet & massvaccination
Björn Hammarskjöld, Hanna Åsberg, Glenn Dormer, Torbjörn Sassersson, Agnieszka Wilson.
Se filmen här

PÅ DJUPET

I panelen På Djupet samlas de sakkunniga profiler som har förmåga att belysa några av de mest smärtsamma händelserna i Sveriges moderna historia. Panelen gör skäl för sitt namn i sin avsikt att gå på djupet av sänkningen av Estonia. På ytan kan fallet verka enkelt, men därunder döljer sig en värld av vapensmuggling kopplat till det internationella militärindustriella komplexet och sanktionerat av korrupta myndigheter i flera länder länder. Varmt välkommen att lyssna som utgångspunkt för din egen uppfattning.

Panel – Yttrandefrihet & Estonia
Jüri Lina, Stefan Torssell, Håkan Bergmark, Lennart Fröderberg.
Se filmen här

POLITISERAD VETENSKAP

Den vetenskapliga panelen är en satsning för att ge effektiva slutledningar för den nyfikna allmänheten och särskilt alla som arbetar inom forskningsrelaterade branscher. I fokus står frågeställningar kring objektivitet och ideologisk vinkling kring vetenskap med utgångspunkt i forskningens ställning gentemot den globala mediekoncernernas värdegrund.

Panel 1 – Yttrandefrihet & demografi
Katerina Janouch, Ulrika Stigsson, Jan Tullberg, David Bergqvist, Petrit Latifi.
Se filmen här

Panel 2 – Yttrandefrihet & forskning
Karl Olov Arnstberg, Björn Hammarskjöld, Olle Johansson, Bertil Lindqvist.
Se filmen här

Tal och prisutdelning

Runar Sögaard framförde ett tal på mässan som du kan se här.
Kenny Friberg tilldelades 10 000kr som en gåva från en insamling. Du kan se filmen här.

Inget evenemang hittades!

Senaste nyheterna

Vi använder kakor för att förbättra din vistelse på hemsidan. Genom att surfa vidare godkänner du vår integritetspolicy.