Swebbtv huvudsponsor
Filmerna från mässan

Nu lanseras filmerna från mässans första scen

Svenska Bok- & Mediemässan 2021 når nu ut till en bred publik från alla landets delar. Under mässdagen har totalt 40 scenprogram genomförts inför en begränsad studiopublik på två scener. När mässan avslutades med utdelningen av Svenska Journalistpriset och Svenska Författarpriset var stämningen så entusiastisk att luften nästan vibrerade. Även om känslan inte är densamma på film så känns det verkligen roligt att få dela med oss av upplevelsen till alla ute i Sverige som aktivt följer vårt arbete.

Vår vision är att beröra människor och verkligen skapa den där känslan av gemensam framgång. Det enorma arbete som gjorts sedan 2018 har givetvis varit utmanande, men resultatet har också överträffat allas förväntningar. Särskilt glädjande är de många nya målgrupper som har tagit del av vårt fantastiska innehåll.

Årets program hade en stor bredd med många högaktuella ämnen som från varsitt håll knyter an till yttrandefriheten, som var årets tema. Vi fick otroligt mycket fin respons under mässdagen och ser nu fram emot att scenprogrammen fortsätter spridas under hösten. På många sätt lyckades vi under dagen brygga över åsiktsmässiga avstånd, nu återstår att brygga över de geografiska avstånden.

Programpunkter på scen 1

REPRESSIV TOLERANS

Internet är världshistoriens största arena för utbyte av information och åsikter mellan människor och de stora nät-jättarnas roll i världspolitiken är allt mer aktuell. Panelen presenterar ledande opinionsbildare som ger sin syn på frågor kring sociala medier, betalningslösningar, internetleverantörer och de senaste årens utveckling online.

Panel 1 – Yttrandefrihet & nyhetsmedia
Ingrid Carlqvist, Jesper Johansson, Johan Widén, Robert Rosenqvist.
Se filmen här

Panel 2 – Yttrandefrihet & internet
Maria Celander, Mikael Willgert, Erik Almqvist, Vávra Suk.
Se filmen här

ENAD FRONT!

Skiftningarna i det politiska landskapet har skett både snabbt och relativt obemärkt på samma gång. Partipolitikerna verkar vara överens om allt väsentligt. Panelen Enad Front! vill ge inspiration och nya perspektiv kring den klassiska höger – vänster polariteten och framtidens möjligheter till gynnsamma samarbeten.

Panel 1 – Yttrandefrihet & politiken
Andreas Feymark, Robert Mathiasson, Mads Palsvik
Se filmen här

Panel 2 – Yttrandefrihet & polisen
Lennart Matikainen, Conny Andersson, Marianne Liljeholt, Peter Grannars.
Se filmen här

CANCEL CULTURE

Mässans kulturpanel tar avstamp i en av vår tids stora utmaningar: det globala etablissemangets kulturella hegemoni. Panelen innefattar samtal som belyser konstens och författarskapet effekter på samhällets åsikter, förklaringsmodeller, uppfattningar, värderingar och normer. Panelerna utgår från perspektivet som belyser situationen för förföljda konstnärer och författare.

Panel 1 – Konstnärlig frihet
Marcus Andersson, Dan Park, Viktor Eriksson, Dogge Doggelito.
Se filmen här

Panel 2 – Yttrandefrihet & författarskapet
Magnus Stenlund, Katerina Janouch, Arne Weinz, Ingemar Ljungqvist.
Se filmen här

SKÖNA NYA VÄRLD

Här får besökaren ta del av samtal utifrån forskning och aktuella faktaböcker inom livsmedel, hälsa, livsstil, klimat och miljö samt kroppsligt och själsligt välmående. Här öppnar vi upp för diskussion kring hur människan påverkas av luftföroreningar, strålning, processad och genmanipulerad mat och annan giftspridning. Ambitionen är att väcka möjligheternas gnista hos besökarna – kanske är dagens problembild också morgondagens jobbtillfällen?

Panel 1 – Yttrandefrihet & livsmedel
Mads Palsvik, Lars Bern, Per-Olof Eriksson.
Se filmen här

Panel 2 – Yttrandefrihet & klimatet
Lars Bern, Lena Olsson, Max Winter, Nina Drakfors.
Se filmen här

Prisceremoni

Under Svenska Bok- & Mediemässan delades Svenska Författarpriset och Svenska Journalistpriset ut. Priserna har instiftas på förekommen anledning: för att motverka de belöningar och utmärkelser som idag fungerar som ideologiskt selektiva mekanismer för samhällspåverkan. Det är hög tid att verkligen belöna de som modigt kämpar för sanning och rättvisa.

Se filmen från hela prisceremonin här

Svenska Författarpriset
Nominerade: Anna-Karin Wyndhamn, Mattias Elb, Katerina Janouch, Lars Bern, Ramona Fransson, Lennart Matikainen, Rasmus Dahlstedt, Jan Tullberg.

Vinnare: Katerina Janouch.

Svenska Journalistpriset
Nominerade: Alice Teodurescu Måwe, Christian Peterson, Joakim Lamotte, Per Shapiro, Maria Celander & Ingrid Carlqvist, Jens Ganman, Julia Ceasar, Sofie Löwenmark, Vávra Suk.

Vinnare: Julia Ceasar, Christian Peterson.

Tal och musik

Musik

Magnus Rosén som är tidigare bandmedlem i Hammerfall var på plats och framförde 2st låtar som du kan se här.

Malin Dillner som är en artist, sångare och låtskrivare var på plats och framförde den sista låten som du kan se här.

Tal

Tal som framfördes på plats.

Katerina Janouchs tal kan du se här.
Magnus Stenlunds tal kan du se här.
Carl Lundströms tal kan du se här.
Filip Sjöströms tal kan du se här.
Jonas Nilssons tal kan du se här.
Mikael Willgerts tal kan du se här.
Aga Wilson tal kan du se här.
Robert Mathiassons tal kan du se här.

Tal som framfördes digitalt.

Karl Hedins tal kan du se här.
Jeff Ahls tal kan du se här.
Hans Jenseviks tal kan du här.
Göran Adamsons tal kan du se här.
Bert Karlssons tal kan du se här.
Ole Dammegårds tal kan du se här.

Inget evenemang hittades!

Senaste nyheterna

Vi använder kakor för att förbättra din vistelse på hemsidan. Genom att surfa vidare godkänner du vår integritetspolicy.