Swebbtv huvudsponsor
Bankreform Finanseliten

Yttrandefrihet & finanseliten

Systemkollaps, Terrorkrig och Bankreform blir teman på mässan 2022

Svenska Bok- & Mediemässan 2022 den 5 mars kommer att rikta strålkastarljuset mot samhällets ekonomisk orättvisa och belysa frågor som svensk korruption och lobbyism, medborgerlig integritet under restriktioner och nätjättarnas kartläggning, kryptomarknadens framväxt och mycket, mycket mer.

Vi ser allt högre priser för mat, elektricitet och drivmedel medan mänskliga friheten blir allt mer begränsad av statsmakten. Med ekonomisk orättvisa i fokus är det knappast brist på aktuella samhällsämnen att spegla i scenprogram, samtal, på mässgolvet och våra digitala plattformar. Såhär i elfte timmen har till och med massmedia börjat påtala att de flesta aktuella samhällsproblemen har sitt ursprung i den kapitalistiska storfinansens kärna. För deras del är det ändock för sent att vända kappan, men det ska de snart bli varse!

Mässan den 5 mars

Kort sagt är vi verkligen laddade och förväntansfulla inför mässan den 5 mars, då vi ska välkomna nya hedersgäster och sakkunniga från Sverige och utlandet. Grunden finns redan till ett riktigt spännande program som äntligen fokuserar på orsaker och lösningar. Det ska bli så spännande att vidareutveckla mässan med våra nya och gamla medverkande!

Problemen kopplas till finanseliten

Sedan tidigare har Svenska Bok- & Mediemässan ett scenprogram som omfattar ämnen som rör media, politik, kultur, klimat och frågor kring hälsa och livsstil. Flera av dessa frågor har redan uppenbara kopplingar till ekonomi och finans. Den 5 mars tittar vi närmare på bland annat privatiserad välfärdsindustri, lobbyism i Sverige, nätjättarnas serverhallar, övervakningssamhället och kontantlösheten, kryptovalutor och förstås den milt uttryckt ”unika” skattepolitiken i Sverige.

NATOs bombningar och krig i mellanöstern är också ett hett ämne för Svenska Bok- & Mediemässan 2022. Ämnet finanselit har tagits upp på våra tidigare mässor, men växlar nu upp och sätter extra stor prägel på nästa års mässa. På det hela taget planeras ett brännande aktuellt program som garanterat blir språngbrädan från analys till handling.

Köp din biljett

För att ta del av scenprogrammen på plats krävs en entrébiljett, som kostar 495 kr. I entrébiljetten ingår entré till Svenska Bok- & Mediemässan 2022 med möjlighet att ta del av diskussioner och samtal på scener, köpa signerade böcker och andra produkter på mässgolvet samt förstås ta del av den ovärderliga entusiasm och inspiration som skapas genom de otaliga personliga möten som eventet är plattform för. Köp din biljett här.

Kort sagt – det blir en högaktuell och oförglömlig upplevelse. Hoppas vi ses där!

Bilden till artikeln föreställer skulpturen ”Gryning”, som står invid Riksbankshuset, på Brunkebergstorg i Stockholm. ”Gryning” kan ses som en lämplig liknelse för det rådande banksystemet, eftersom konstverket består av över 2 000 bitar metallskrot, som konstnären svetsade, skruvade och bände ihop under sammanlagt sju år. Flera gånger under arbetet rasade konstruktionen ihop, och han fick börja om igen.

Inget evenemang hittades!

Senaste nyheterna

Vi använder kakor för att förbättra din vistelse på hemsidan. Genom att surfa vidare godkänner du vår integritetspolicy.