Swebbtv huvudsponsor
PK

Snackar du PK? 5 tips på hur du kan kommunicera rakt

Här är 5 tips på hur du kan tala och kommunicera på ett tydligt sätt som skär rakt igenom alla PK-floskler. Är det fråga om maktmissbruk eller helt enkelt ett misstag? Är våra politiker korrupta eller endast inkompetenta?

De flesta inser inte att språk faktiskt är ett verktyg för att kommunicera tankar och idéer till andra människor. Ett begränsat språk innebär helt enkelt ett begränsat tankeutrymme. Orwell visste precis vad han talade om när han beskrev ett så kallat ’nyspråk’ som används för att upprätthålla det totalitära kontrollsamhället.

Vi lever sannerligen i en miljö som ägnar enorma resurser åt psykosocial formatering, en tid där mainstream media dikterar våra normer och vår moral genom att diktera vårt språk. Låt oss nu titta närmare på fem lingvistiska missfoster, samt hur vi bör förhålla oss till dem.

Politisk korrekthet – vanliga begrepp

Jämlikhet. Till en början kan begreppet verka lockande, det ger ett intryck av rättvisa och lika förutsättningar. Allt som oftast avser det dock en social konstruktion där prestation och förmåga bestraffas, varvid inkompetens och lathet belönas. Påståenden som ”du är väl inte emot jämlikhet?” används i regel av de som undermedvetet tror att individuell begåvning är djupt orättvist.

Tolerans. Ett begrepp som av PK-etablissemanget upphöjts till något beundransvärt och moraliskt. I sin vanligaste definition betyder tolerans ’att uthärda’, ’att stå ut med’, ’genomlida’. Tolerans innebär i praktiken en passiv acceptans av något man bedömer vara farligt, skadligt, störande eller på annat sätt missgynnsamt. Vi ombeds tolerera inskränkningar i våra medborgerliga rättigheter, ökande brottslighet, lögner och hot. Vi ombeds helt enkelt tolerera alla former av uppenbart negativ utveckling. Det är inte moraliskt eller fint att vara tolerant – det är fegt. Våra framtida generationer kommer inte tacka oss för vår tolerans, de kommer tacka oss för vårt mod!

Fake News. Begreppet lanserades för att svartmåla alternativa informationskällor och samtidigt utnämna den globala mediekartellen som den enda trovärdiga källan till kunskap. Kort därpå lyckades Trump, medvetet eller omedvetet, att vända begreppet mot dess upphovsmän genom att peka ut hur uppenbart lögnaktiga mainstream-media blivit. Fake News har sedan dess blivit det största självförvållade skadorna och ett gott exempel på hur vi vinner striden om språket.

Eliten. Begreppet betyder ’de utvalda’ och avser en grupp som är överlägsen det stora flertalet sett till förmåga eller andra kvalitéer. Att använda begreppet ’eliten’ för att beskriva globalistiska makthavare eller internationella bankirer är dock grundligt felaktigt. Den som ärligt anser att dessa svindlare och charlataner är elitmänniskor i någon objektiv bemärkelse gör en slarvig missbedömning. I ett falskt, korrupt och egoistiskt samhälle kommer de mest usla människotyperna naturligt att polariseras mot toppen. Den korrekta benämningen på vårt samhällssystem är kakistokrati – ett styre av de sämsta eller minst kvalificerade människorna.

Hudfärg. Här är ett exempel på ett begrepp som syftar till att påstå att etnicitet är en fråga om utseende. Oräkneliga miljoner tror uppriktigt att folkgrupp huvudsakligen beror på pigmentering av huden, som att man kunde ändra sin etniska tillhörighet genom en längre solsemester. Begreppet hudfärg är del av ett mer omfattande försök att hindra oss från att använda vårt intuitiva omdöme. Hur många föräldrar i Sverige har inte uppfostrat sina barn enligt PK-modell, och därmed orsakat en svag bedömningsgrund gällande de olika hudfärgernas kvinnosyn, etik och moral. Den avsiktliga förvrängningen av språket har definitivt bidragit till att försätta unga flickor och pojkar i farliga situationer som en konsekvens av deras bristfälliga världsuppfattning.

”Ändamålet med nyspråket var inte bara att tillhandahålla ett uttrycksmedel för den världsåskådning och de tankevanor som kännetecknade trosanhängarna av Engsos, utan också att omöjliggöra alla andra sätt att tänka. […] Ordförrådet var uppbyggt så att det exakt och ofta mycket subtilt kunde uttrycka varje åsikt en partimedlem lämpligen kunde önska uttrycka, samtidigt som det uteslöt alla andra betydelser och även möjligheten att indirekt finna på dem.”

George Orwell, 1984

Köp din biljett till den 5 mars

För att ta del av scenprogrammen på plats krävs en entrébiljett, som kostar 495 kr. I entrébiljetten ingår entré till Svenska Bok- & Mediemässan 2022 med möjlighet att ta del av diskussioner och samtal på scener, köpa signerade böcker och andra produkter på mässgolvet samt förstås ta del av den ovärderliga entusiasm och inspiration som skapas genom de otaliga personliga möten som eventet är plattform för. Köp din biljett här.

Kort sagt – det blir en högaktuell och oförglömlig upplevelse. Hoppas vi ses där!

Inget evenemang hittades!

Senaste nyheterna

Vi använder kakor för att förbättra din vistelse på hemsidan. Genom att surfa vidare godkänner du vår integritetspolicy.