Swebbtv huvudsponsor
Succé Svenska Bok- & Mediemässan

Överväldigande succé för Svenska Bok- & Mediemässan 2021!

Den 30 oktober 2021 går till historien som en stor landvinning för det fria ordet. Myllrande folkhav, ambitiösa studioproduktioner, skarpa programledare, entusiastiska besökare och inte minst extraordinära samtal mellan Sveriges främsta debattörer, författare, journalister, forskare, publicister och aktivister. Trots det överväldigande publikintresset på plats under dagen har mässan planerats och genomförts för en i huvudsak digital publik.

”Den Svenska bokmässan (Svenska bok- och mediemässan) genomfördes mycket professionellt och stämningen var på topp. Många ämnen avhandlades i paneldebatter, men mycket fokus låg på media och coronakrisen. Evenemangen svetsar samman olika grupper i samhället. Här träffades journalister, medborgare “from all walks of life”, läkare, personer med olika partitillhörigheter, svenskar och utlänningar. Broar bryggdes. Potentialen för kommande mässor är god.” sa Torbjörn Sassersson som medverkade på lördagens mässa.

Under mässdagen har de samlade utställarna, paneldeltagarna och besökarna tillsammans etablerat och säkrat positionen för framtidens gemensamma plattform. Om det finns något vi verkligen bär med oss efter den fantastiska gårdagen så är det kraften av enighet. Förmodligen sa Frihetsrörelsens ledare och grundare Filip Sjöström det bäst med de enkla orden ”Vi står tillsammans för frihet”.

”Jag blev berörd av deras enorma klokskap. Jag nämnde det för en som hade lyssnat till vårt samtal. Även han hade blivit berörd. Alltså, kloka människor, goda människor, mycket skratt, vänlighet och just det som jag har önskat länge. En stor växande sammanhållning. Oavsett vad vi kan komma till för olika slutsatser i olika sakfrågor så samverkar vi mot samma mål.” sa Stefan Torssell som också medverkade på årets mässa.

Vi är oerhört stolta över de stora framsteg som vi tillsammans gjort från 2018 till idag. Intresset för Svenska Bok- & Mediemässan är enormt och vi står nu i en perfekt position inför framtiden. Scenprogrammen som genomfördes är nog det mest inspirerande och högaktuella som genomförts i Sverige på flera år.

Årets teman var:

Repressiv Tolerans – med inriktning på nyhetsmedia & social media
Värdelös Värdegrund – med inriktning på prestation & innovation
Utsattheten – med inriktning på bl a äldreomsorgen & sjuka
Enad Front! – med inriktning på politisk makt & ordningsmakt
Viral Media – med inriktning på mediebevakningen av COVID & vaccinfrågan
Cancel Culture – med inriktning på författare och konstnärskap
På Djupet – med inriktning på Estoniasänkningen
Sköna Nya Värld – med inriktning på livsmedel, hälsa & klimat
Prisceremoni – utdelning av Svenska Journalistpriset och Svenska Författarpriset

Svenska Bok- & Mediemässan bevakades

Förra året sändes Alternativa Bok- & Mediemässan av SwebbTV och Exakt24, vilket gjorde att över 200 000 personer kunde tillgodogöra sig mässans viktiga budskap. Även årets mässa har bevakats av samma pressackrediterade medier och vi får se hur många visningar som kommer i år, nu när vi tagit klivet till att bli större än någonsin.

Det finns en stor krets av människor runtom i Sverige som vill ta del av mässan och dela med sig av våra paneler till vänner och bekanta. Genomförandet av mässans scenprogram är minst lika mycket för deras skull och det känns verkligen fantastiskt att vi har kraften att locka hundratusentals svenskar att följa med i vad vi gör.

För alla er som var på plats har årets mässa påmint oss om enighetens kraft och magin i mänskliga möten. Ur botten av våra hjärtan är vi innerligt stolta över en mässa som överträffade våra egna och alla andras förväntningar. Nu ser vi fram emot mässan 2022 där vi förstås hoppas på ännu större uppslutning av mediebolag, journalister, författare, förlag och besökare. Det här är bara början och det är tillsammans vi står starka!

Inget evenemang hittades!

Senaste nyheterna

Vi använder kakor för att förbättra din vistelse på hemsidan. Genom att surfa vidare godkänner du vår integritetspolicy.